top icon
Επικαιρότητα

Fiat Doblo Cargo: Van of the year 2011

To Fiat Doblo Cargo βραβεύτηκε ως το Van της χρονιάς για το 2011 με 128 από τους 168 βαθμούς, που ήταν η μέγιστη βαθμολογία από επιτροπή 24 δημοσιογράφων, οι οποίοι εκπροσωπούν τον ίδιο αριθμό χωρών.

To νέο Fiat Doblo Cargo βραβεύτηκε ως το Van της χρονιάς για το 2011 με 128 από τους 168 βαθμούς, που ήταν η μέγιστη βαθμολογία από μια επιτροπή 24 δημοσιογράφων επαγγελματικών οχημάτων, οι οποίοι εκπροσωπούν τον ίδιο αριθμό χωρών. 
Το βραβείο απονεμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τη σηματοδότηση της 63ης επετείου της Διεθνής Έκθεσης Επαγγελματικού Αυτοκινήτου στο Ανόβερο, της πιο σημαντικής εμπορικής και βιομηχανικής έκθεσης επαγγελματικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2011, ο πρόεδρος της επιτροπής του διαγωνισμού «Van of the Year», Pieter Wieman, είπε πως «η Fiat Professional κατάφερε να διευρύνει τις επιλογές αμαξώματος περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όχημα της κατηγορίας του». Η γκάμα του Doblo δεν περιλαμβάνει μόνο την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο και την υπερυψωμένη οροφή αλλά και έκδοση για μετασκευές (σασί) και ειδική έκδοση ανοικτού φορτηγού. Η επιτροπή στάθηκε επίσης ιδιαίτερα και στο ευρύ φάσμα των κινητήρων του, οι οποίοι περιλαμβάνουν εκτός του ντίζελ και έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μεθανίου/βενζίνης καθώς και μια ηλεκτρική έκδοση. Μέχρι το τέλος του έτους, η γκάμα των κινητήρων θα επεκταθεί με τον νέο κινητήρα 90 ίππων 1.6 Multijet με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Professional, Lorenzo Sistino, σχολίασε για το βραβείο: «To νέο Doblo Cargo υπήρξε ένα καινοτόμο όχημα από την σύλληψη της ιδέας του. Προσφέρουμε στους πελάτες μας πολλαπλές επιλογές, τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και την πιο προηγμένη τεχνολογία στην κατηγορία. Αυτό το βραβείο αποτελεί απόδειξη της δυνατότητάς μας για δημιουργία καινοτόμων προϊόντων». 
Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Ανόβερο θα φιλοξενήσει το διεθνές ντεμπούτο του νέου Doblo Light Truck, του πρώτου ανοικτού φορτηγού της κατηγορίας και μια νέα έκδοση σασί μετασκευασμένου σε ψυγείο. Η νέα έκδοση Light Truck με τις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις επιτρέπει τη μετακίνηση στην πόλη, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Διαθέτει διαστάσεις καρότσας 2,30 μέτρα σε μήκος, 1,86 μέτρα πλάτος και 4 κ.μ. ωφέλιμη επιφάνεια. Το όχημα διαθέτει ωφέλιμο φορτίο έως 1.000 κιλά το οποίο καθιστά δυνατή η νέα πίσω ανάρτηση διπλών συνδέσμων που εξασφαλίζει τη μέγιστη επιτρεπόμενη φόρτωση στους άξονες: μέχρι και 1450 κιλά στον πίσω άξονα.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ