top icon
Αγώνες

Horner: Να πάρουμε περισσότερους βαθμούς από τη Ferrari στο υπόλοιπο της χρονιάς

Τον στόχο για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν έθεσε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

Η χρονιά ξεκίνησε με την αυστριακή ομάδα να υστερεί των δύο μεγάλων αντιπάλων της, όντας ξεκάθαρα η τρίτη δύναμη του πρωταθλήματος. Και, παρά το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί αισθητά, έχοντας μάλιστα και 1 νίκη στο ενεργητικό της, ο Horner θεωρεί πως ρεαλιστικά αυτό που επιδιώκουν είναι να συλλέξουν περισσότερους βαθμούς από τη Ferrari, από την οποία αυτή τη στιγμή απέχουν 134 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, ο Βρετανός δήλωσε:

«Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το πρωτάθλημα, πιστεύω πως η διαφορά ανάμεσα σε μας και τη Mercedes και τη Ferrari είναι πολύ μεγάλη για να την υπερκαλύψουμε. Αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να πάρουμε περισσότερους βαθμούς από τη Ferrari, ειδικά στο δεύτερο μισό της χρονιάς. Ο ρεαλιστικός στόχος για μας είναι να είμαστε σε θέση να διεκδικούμε βάθρα από τώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε και για το πώς μπόρεσε η ομάδα του να λύσει όσα προβλήματα, είτε απόδοσης, είτε αξιοπιστίας, την ταλαιπωρούσαν:

«Για να λύσεις οποιοδήποτε πρόβλημα, πρέπει να το αναλύσεις. Θεωρώ πως οι μηχανικοί μας έκαναν φοβερή δουλειά, βρίσκοντας τις αιτίες αρκετά γρήγορα. Αλλά, φυσικά, όταν χρειάζεσαι έναν μήνα, έξι εβδομάδες για να το λύσεις, ήδη έχουν περάσει οι πρώτοι αγώνες. Στη Βαρκελώνη καταφέραμε να έχουμε το πρώτο πακέτο αναβαθμίσεων που θα έλυνε αυτά τα ζητήματα, τότε καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο.

Και προσέθεσε:

«Πιστεύω πως κινούμαστε προς την σωστή κατεύθυνση. Συνεχώς βελτιώνουμε το μονοθέσιο από τη Βαρκελώνη και μετά και θα συνεχίσουμε έτσι μέχρι το τέλος της χρονιάς»._Δ.Μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ