top icon
Αγώνες

Formula 1: Ποινές και ξετιμωρίες

Η Red Bull έρχεται σε συμβιβασμό με την FIA για υπέρβαση του ορίου εξόδων ομάδας Formula 1 ενώ ανακαλείται η τιμωρία του Alonso στο Austin.

Σε συμβιβασμό κατέληξαν η Red Bull και η FIA σχετικά με την παραβίαση του ανώτατου επιτρεπτού ορίου εξόδων ομάδας Formula 1 την οποία διαπίστωσε ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ομοσπονδίας.

Φαίνεται πως οι δύο πλευρές είχαν ήδη καταλήξει σε συμφωνία ήδη από την περασμένη εβδομάδα, πλην όμως καθυστέρησε η ανακοίνωσή της λόγω του θανάτου του Dietrich Mateschitz, πατριάρχη της ομάδας.

Αν και, προς το παρόν, η FIA στην επίσημη ανακοίνωσή της δεν αναφέρεται ούτε στο ακριβές ποσό παραβίασης του ορίου εξόδων εκ μέρους της Red Bull, ούτε στο μέγεθος της ποινής, σύμφωνα με έγκυρα δίκτυα, η παραβίαση κυμαίνεται στα 2 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ποινή προς τη Red Bull είναι 7 εκατομμύρια δολάρια, πληρωτέα άμεσα, και 10% περιορισμό του χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα.

Υπενθυμίζουμε ότι η Red Bull, ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών Formula 1, έχει ήδη περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή της για πειραματισμούς στην αεροδυναμική σήραγγα, οπότε η επιπλέον μείωση ίσως επηρεάσει την μελλοντική απόδοση της ομάδας.

Οι ποινή αυτή βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόταση που είχε υποβάλει ο Zak Brown της McLaren. Αναμένεται η αντίδραση της Mercedes. Θυμίζουμε ότι ο Toto Wolf είχε ζητήσει αναδρομικά αφαίρεση βαθμών από την Red Bull και τον Max Verstappen για το 2021, διαφορετικά δήλωσε πως θα παραβιάζει εφ εξής και η δική ομάδα κατά βούληση το όριο και θα πληρώνει απλώς το πρόστιμο.

FIA - Formula 1

Εν τω μεταξύ νωρίτερα σήμερα ανακλήθηκε η ποινή 30 δευτερολέπτων με την οποία τιμωρήθηκε στο Austin ο Fernando Alonso, επειδή επέστρεψε στον αγώνα με μη ασφαλές αυτοκίνητο, ύστερα από τη σύγκρουση με τον Lance Stroll.

Ναι μεν πράγματι το αυτοκίνητό του δημιουργούσε κίνδυνο, όμως έγινε δεκτή η ένσταση της Alpine, σύμφωνα με την οποία η ένσταση της Haas, βάσει της οποίας τιμωρήθηκε ο Alonso, υποβλήθηκε εκπρόθεσμα κατά 24 λεπτά.

Υπενθυμίζουμε απλώς ότι πρόκειται για το τρίτο συνεχόμενο Grand Prix Formula 1 που αφήνει γεύση απογοήτευσης από τις παλινωδίες των Αρχών του αθλήματος: στη Σιγκαπούρη μάθαμε τον νικητή 3 ώρες μετά τον τερματισμό, στην Ιαπωνία δε γνώριζε ούτε ο ίδιος ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ούτε η ομάδα του πως είναι ξανά Πρωταθλητής, ενώ στο Austin ο Alonso τερμάτισε 7ος, ξημερώματα της Δευτέρας μάθαμε πως δεν είναι 7ος και την Παρασκευή ξανά πως ναι, είναι 7ος.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ