top icon
Διάφορα

Έρευνα και εξέλιξη

Η Διεθνής Επιτροπή για την Έρευνα και την Ανάπτυξη (International R&D Scoreboard) έδειξε, με τον κατάλογο που δημοσίευσε για την περίοδο 2005-2006, πως οι δαπάνες των 1.250 μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο για την έρευνα και την ανάπτυξη έχουν αυξηθεί κατά 7% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, φθάνοντας τα 430 δισεκατομμύρια δολάρια.
 
Η αυτοκινητοβιομηχανία κρατά την πρώτη θέση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς ξοδεύει μεγάλα ποσά για την εξέλιξη νέων μοντέλων, κινητήρων και εξαρτημάτων. Στις ΗΠΑ η Ford βρίσκεται στην πρώτη θέση και η General Motors στην τρίτη. Η τελευταία μάλιστα ήταν στην κορυφή για ολόκληρη τη δεκαετία του ’90. Στην Ιαπωνία η Toyota είναι πρώτη με διαφορά, ενώ στην πέμπτη θέση φιγουράρει η Honda. Στη Γερμανία επικεφαλής είναι η DaimlerChrysler, με τη Volkswagen τρίτη και την BMW τέταρτη. Στη Γαλλία η πρώτη θέση του τομέα έρευνας και εξέλιξης δεν ανήκει σε κατασκευαστή αυτοκινήτου, ωστόσο στη δεύτερη και στην τρίτη θέση κατατάσσονται η Renault και η PSA Peugeot Citroen αντίστοιχα.
 
Ας δούμε όμως, στον πίνακα που ακολουθεί, την κατάταξη των εννέα πρώτων αυτοκινητοβιομηχανιών σε κονδύλια για την έρευνα και την εξέλιξη. Τα ποσά που αναφέρονται είναι σε δισεκατομμύρια ευρώ…
 
Ford Motors: 8,00
General Motors: 6,70
DaimlerChrysler: 6,66
Toyota: 6,40
Volkswagen: 4,81
Honda Motors: 3,96
BMW: 3,67
Renault: 2,67
Peugeot-Citroen: 2,54
    
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ