top icon
Κόσμος

Επιστρέφουν οι φυσικοί διακόπτες στα τιμόνια των μοντέλων της VW

Το κοινό αποφάσισε και σταδιακά τα μοντέλα της VW, και ενδεχομένως εκείνα των ομογάλακτων εταιρειών, θα εφοδιάζονται με τιμόνια που θα διαθέτουν φυσικούς διακόπτες.

Η VW έχει δεχθεί έντονη κριτική για την τοποθέτηση διακοπτών αφής στα τιμόνια ορισμένων νέων αυτοκινήτων της. Και όπως όλα δείχνουν πλέον, η μητρική εταιρεία του VW Group θα πάρει σύντομα πίσω την απόφασή της αυτή, υποσχόμενη την επιστροφή της στα συμβατικά χειριστήρια τιμονιού.

Ο Thomas Schäfer, επικεφαλής της μάρκας VW, προέβη στην εν λόγω ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο LinkedIn ανακοινώνοντας με πάσα επισημότητα το συγκεκριμένο… πισωγύρισμα:

«Ενισχύουμε το χαρτοφυλάκιό μας και τον σχεδιασμό μας, και δημιουργούμε μια νέα απλότητα στη λειτουργία των οχημάτων μας. Για παράδειγμα, επαναφέρουμε τα μπουτόν στο τιμόνι! Αυτό θέλουν οι πελάτες από τη VW».

Όπως όλα μαρτυρούν, το πρώτο μοντέλο του Γερμανού κατασκευαστή από το Wolfsburg που θα «υποδεχτεί» αυτή την αλλαγή θα είναι η facelift έκδοση του Golf, η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μέσα στα 2023.

Εκτός από τους παραδοσιακούς διακόπτες στο τιμόνι του ανανεωμένου μοντέλου, το «παρών» θα δίνουν και αντίστοιχοι στην κεντρική κονσόλα, κάτω από τη μεγαλύτερη οθόνη αφής που θα δεσπόζει στην κορυφή της.

Τις αλλαγές που σκοπεύει να εφαρμόσει η VW το επόμενο έτος στο ανανεωμένο Golf πιθανότατα θα «μεταφερθούν» και σε ομογάλακτα μοντέλα, όπως είναι για παράδειγμα τα Seat Leon και Skoda Octavia.

VW

VW: Έμφαση στην ηλεκτροκίνηση και τις διαδικτυακές πωλήσεις

Στα πλαίσια της σχετικής ανάρτησής του, ο Thomas Schäfer αποκάλυψε επίσης ότι η VW σκοπεύει να έχει λανσάρει έως το 2026 συνολικά 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Στον τομέα της  ψηφιοποίησης, ο CEO της εταιρείας στάθηκε όχι μόνο στις προσπάθειες που γίνονται στο συγκεκριμένο τομέα στα οχήματα της VW, αλλά σε ολόκληρο το «ταξίδι» των πελατών. Επ’ αυτού, δήλωσε τα εξής:

«Οι πελάτες μας στη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία μπορούν πλέον να πραγματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία αγοράς ενός αυτοκινήτου μέσω του διαδικτύου – και θα ακολουθήσουν περισσότερες αγορές. Ωστόσο, οι αντιπρόσωποί μας είναι και θα παραμείνουν το θεμέλιο μας και το πρόσωπο της μάρκας για τους πελάτες μας.»

VW

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ