top icon
Αγώνες

Formula 1: O Logan Sargeant στη Williams εφόσον εξασφαλίσει την υπεράδεια

Ο Αμερικανός Logan Sargeant θα τρέξει με τη Williams το 2023, εφόσον εξασφαλίσει την υπεράδεια αγωνιζομένου στη Formula 1. Δείτε τις προϋποθέσεις.

Ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito, επιβεβαίωσε ότι ο Αμερικανός Logan Sargeant θα καταλάβει τη θέση που μένει κενή στη Williams το 2023 με την αποχώρηση του Nicholas Latifi, εφ’ όσον εξασφαλίσει την υπεράδεια της FIA που θα του επιτρέψει να αγωνιστεί στη Formula 1.

Για να βοηθήσει την κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση, η ομάδα της Williams θα τον εμπιστευθεί να οδηγήσει στο FP1 δύο ακόμη Grand Prix Formula 1, στο Mexico και το Abu Dhabi. Εφόσον συμπληρώσει σε κάθε μία από αυτές τις δύο περιόδους 100 χλμ χωρίς να προκαλέσει κάποιο ατύχημα, όπως συμπλήρωσε χθες στο Austin, θα λάβει άλλους 2 πόντους.

Logan Sargeant Formula 1

Logan Sargeant

Από αυτό το σημείο, θα αρκεί να ολοκληρώσει στο Abu Dhabi τη σεζόν της Formula 2 στην 6η θέση και πάνω, ώστε να συμπληρώσει αρκετούς πόντους για να λάβει την υπεράδεια της FIA, που θα του επιτρέψει να γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα αγωνιστεί στη Formula 1 από το 2015 και τον Alexander Rossi.

Ο Logan Sargeant γεννήθηκε στη Φλόριντα πριν 21 χρόνια και, αφού σάρωσε τα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα karting, ήρθε στην Ευρώπη το 2017 και εντυπωσίασε το 2020 στη Formula 3, όπου πάλεψε για το Πρωτάθλημα ως τον τελευταίο αγώνα, με αντίπαλο τον Oscar Piastri.

Formula 1 Logan Sargeant

Φέτος είναι 3ος στο Πρωτάθλημα Formula 2, έχοντας πάρει νίκες στο Silverstone και στο A1 Ring.

Χθες ο Logan Sargeant είχε την πρώτη του εμπειρία στη Formula 1, όπου δήλωσε: «Τα αυτοκίνητα Formula 1 είναι πολύ διαφορετικά από αυτό που ειλικρινά περίμενα, αλλά με καλό τρόπο. Είναι πολύ πολύ γρήγορα. Έμαθα πολλά σήμερα. Τώρα πρέπει να φέρω ένα καλό αποτέλεσμα στη Formula 2 στο Abu Dhabi ώστε να σιγουρέψουμε την υπεράδεια. Είμαι ενθουσιασμένος στην προοπτική».

Formula 1 Logan Sargeant

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ