top icon
Αγώνες

GP Βελγίου – Κατατακτήριες: O Hamilton κατακτά την pole position

Τις 68 pole positions έφτασε o Lewis Hamilton στο Βέλγιο, στο 200o Grand Prix του.

Μετά το FP3 το πρωί του Σαββάτου, ο Kimi Raikkonen έμοιαζε ως φαβορί για την πρωτιά στις κατατακτήριες, με τον Hamilton και τον Vettel να μην απέχουν πολύ. Κάτι τέτοιο όμως τελικά δεν έγινε.

Στο Q1, οι Ferrari και Mercedes επέλεξαν να τρέξουν με την πολύ μαλακή γόμα, ξεχωρίζοντας από το υπόλοιπο grid. Ο Hamilton πήρε την πρωτιά με δύο γρήγορους γύρους, ενώ οι υπόλοιποι της κορυφαίας τετράδας έκαναν μόλις ένα γύρο. Τα απρόοπτα δεν έλειψαν, καθώς ο Raikkonen παραπονέθηκε για δονήσεις στο πίσω μέρος της SF70H, χωρίς να βρεθεί η αιτία. Δυναμικά μπήκε μέσα στην πρώτη τριάδα ο Verstappen, αν και χρησιμοποίησε την ultra soft.

Πιο πίσω, οι McLaren πέρασαν άνετα στο Q2 (αν κι ο Vandoorne θα εκκινήσει όπως και να έχει, λόγω των 65 θέσεων ποινής για αλλαγή μονάδος ισχύος), ενώ ο Palmer συνέχισε να είναι ταχύτερος του Hulkenberg.

Οι δύο Haas πέρασαν οριακά, αφήνοντας τελικά εκτός συνέχειας τους Massa, Kvyat, Stroll, Ericssonκαι Wehrlein.

Στο Q2, κανείς δε ρίσκαρε, καθώς όλοι ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους με την ultrasoft. Οι δύο Mercedes ήταν οι ταχύτερες, κάνοντας μάλιστα δύο runs, αποδεικνύοντας την ταχύτητά τους. Ο Raikkonen εξακολουθούσε να παραπονιέται για δονήσεις στο πίσω μέρος, αν και παρέμενε ταχύτερος του Vettel, με τον Verstappen να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Force India και Renault συνέχισαν να είναι οι πιο γρήγορες ομάδες του midfield, με τον Hulkenberg να «πετάει» εκτός τον Alonsoγια 1 δέκατο. Ο Ισπανός, εξοργισμένος ων, ξέσπασε στο teamradio.

Πέραν του οδηγού της McLaren, εκτός συνέχειας έμειναν οι Grosjean, Magnussen, Sainzκαι Vandoorne.

Στο Q3, ο Hamilton κυριάρχησε απόλυτα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο αμφισβήτησης, ειδικά με τον Bottas και τον Vettel να μην έχουν ρυθμό να τον απειλήσουν, και με τον Raikkonen να ταλαιπωρείται καθ’ όλη τη διάρκεια των κατατακτήριων με τις δονήσεις.

Ο Βρετανός της Mercedes έσπασε –όπως ήταν φυσικό- το ρεκόρ πίστας και πήρε μία πολύτιμη poleγια τον αυριανό αγώνα. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Vettel, με τους δύο να προετοιμάζονται για ακόμα μία μάχη με φόντο τον τίτλο.

Αύριο ο αγώνας στις 15:00, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον._Δ.Μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ