top icon
Αγώνες

WRC: Κοντά σε συμφωνία για τα τηλεοπτικά η FIA!

Σύμφωνα με φήμες, μετά από συνάντηση που είχε η FIA με τους Κατασκευαστές και τις οργανωτικές επιτροπές των Ράλλυ, η συμφωνία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του 2012, είναι κοντά.

Εχθές στο Παρίσι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους των κατασκευαστών που συμμετέχουν στο WRC, αλλά και τις οργανωτικές επιτροπές των αγώνων. Αυτό που διέρρευσε από τη χθεσινή συνάντηση, στην οποία ήταν παρών τόσο ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ όσο και ο πρόεδρος της επιτροπής Ράλλυ, Jarmo Mahonen, είναι ότι η Ομοσπονδία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με εταιρία που θα αναλάβει την τηλεοπτική κάλυψη του WRC για το 2012. Οι πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι η EBU (European Broadcast Union) θα αναλάβει την παραγωγή και την κατανομή της τηλεοπτικής εικόνας των αγώνων, για όλους τους εναπομείναντες αγώνες του θεσμού. Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις και για μακροχρόνια συνεργασία των δύο πλευρών.
 
Το βρετανικό Autosport, επικαλούμενο πηγή μέσα από μία εταιρία που συμμετέχει στο θεσμό, αναφέρει ότι οι Κατασκευαστές είναι ικανοποιημένοι από την ενδεχόμενη συνεργασία με την EBU. Η συγκεκριμένη πηγή, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ακούγεται σαν μία καλή λύση με προοπτική. Το WRC χρειάζεται άμεσα μία λύση στα τηλεοπτικά και πρέπει να κάνουμε αυτή τη συμφωνία πραγματικότητα». Βέβαια, σημαντική είναι η παροχή της εικόνας στα κανάλια με τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει η North One Sport, και τα οποία αναμένουν τη μετάδοση στο τέλος κάθε ημέρας, και όχι μόνο. Επίσης, οι οργανωτικές επιτροπές των αγώνων, υπέγραψαν συμφωνία με την Ομοσπονδία στην οποία αναφέρεται ότι δεν χρειάζεται πλέον να βρουν οι ίδιες λύση στο τηλεοπτικό, όπως είχαν ενημερωθεί μετά το τέλος του Ράλλυ Μόντε Κάρλο και όταν δόθηκε στις όποιες ελπίδες για συμφωνία με το Eurosport. Έτσι, μόνο το Ράλλυ Σουηδίας χρειάστηκε να βρει μόνο του εταιρία να καλύψει τηλεοπτικά τον αγώνα, και ενώ όλα έδειχναν ότι η οργανωτική επιτροπή θα αναγκαζόταν να καλύψει εσωτερικό το επιπλέον κόστος, στο τέλος του αγώνα ανακοίνωσαν και 100.000 ευρώ κέρδος! Από την πλευρά των οργανωτών, μίλησε ο πρόεδρος της επιτροπής του Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε κάποια αποτελέσματα από τη στιγμή που η FIA έχει αναλάβει πιο δραστικό ρόλο. Με τη διαχείριση που κάνουν, την οργάνωση των τηλεοπτικών, αισθανόμαστε σίγουροι ότι και το φετινό Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με τα υψηλά στάνταρ που έχουμε συνηθίσει από το WRC»._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ