top icon
Αγώνες

F1: Ανησυχίες για το GP Κορέας

Ανησυχίες υπάρχουν για το αν θα διεξαχθεί εντέλει το πρώτο GP Κορέας στην ιστορία της Formula 1, αφού η τελική επιθεώρηση της πίστας από τη FIA αναβάλλεται συνεχώς, και ούτε καν ο Bernie Ecclestone δεν είναι σίγουρος πλέον για τον αγώνα, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν…

Ανησυχίες υπάρχουν για το αν θα διεξαχθεί εντέλει το πρώτο GP Κορέας στην ιστορία της Formula 1, αφού η τελική επιθεώρηση της πίστας από τη FIA αναβάλλεται συνεχώς, και ούτε καν ο Bernie Ecclestone δεν είναι σίγουρος πλέον για τον αγώνα, αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν…
 
Η, υπό κατασκευή ακόμα, πίστα στο Yeongam, όπου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το πρώτο Grand Prix της Κορέας στις 24 Οκτωβρίου, έχει καθυστερήσει να ολοκληρωθεί λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών. Ενώ συνήθως η τελική επιθεώρηση της FIA στις καινούργιες πίστες πραγματοποιείται 90 ημέρες πριν τη διεξαγωγή του πρώτου Grand Prix εκεί, η πίστα της Κορέας έχει πάρει δυο φορές πίστωση χρόνου. Αρχικά, η επιθεώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 21 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, αναβλήθηκε για την ημέρα μετά το Ιαπωνικό GP, και συγκεκριμένα στις 11 Οκτωβρίου, δηλαδή λιγότερο από δυο εβδομάδες πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.
 
Ο Bernie Ecclestone δήλωσε για την κατάσταση του GP Κορέας: «Μέχρι να συμβεί, προφανώς υπάρχουν πάντοτε ανησυχίες. Πρέπει να σταθούμε τυχεροί και να ελπίζουμε ότι θα συμβεί. Τα πράγματα δεν είναι καλά. Θα έπρεπε να έχει επιθεωρηθεί ίσως έξι εβδομάδες πριν, όπου έγινε επιθεώρηση, αλλά η πίστα δεν πέρασε τις προδιαγραφές. Κανονικά, ελέγχουμε 90 ημέρες πριν τον αγώνα και τώρα αυτό το αναβάλλουμε. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά επικίνδυνο αυτό που έχουμε κάνει, αλλά είναι περίπτωση όπου αναρωτιόμαστε «ακυρώνουμε τον αγώνα ή όχι; Λένε ότι θα είναι εντάξει, οπότε ελπίζουμε ότι έχουν δίκιο».
 
Αυτή είναι από τις φορές όπου οι ανησυχίες του Ecclestone είναι πραγματικές. Παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά, η τελική στρώση ασφάλτου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Ο αγώνας απέχει τέσσερις εβδομάδες και η άσφαλτος θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες για να πήξει εντελώς και να μην ξεκολλάνε μέρη της από την πρόσφυση που παράγουν τα ελαστικά… Περιμένουμε σύντομα μια επίσημη ανακοίνωση επί του ζητήματος αυτού.
 
Προς το παρόν, ο διευθυντής της McLaren (η οποία θέλει να διεξαχθεί το GP Κορέας για να έχει περισσότερες πιθανότητες στη μάχη του τίτλου), Martin Whitmarsh, εξέφρασε την εξής άποψη: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο, από όσα ακούμε, πως υπάρχουν πολλές ανησυχίες εκεί, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να υποθέσουμε ότι ο Bernie και οι Κορεάτες εργάζονται επάνω σε αυτό».
 
Ο διευθυντής της Renault, Eric Boullier, προσέθεσε: «Είναι μια ανησυχία, διότι θα έχουμε ξοδέψει χρήματα για το τίποτα. Είναι επιπλέον δουλειά για το τίποτα. Δεν είναι εύκολο να καταλάβεις εκ των προτέρων εάν θα είναι έτοιμο ή όχι -και σίγουρα αυτό δεν είναι καλό».
 
Παρά το γεγονός ότι η Red Bull θα πλεονεκτούσε αν το Πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν σε τρεις αγώνες και όχι σε τέσσερις όπως είναι προγραμματισμένο, ο διευθυντής της ομάδας, Christian Horner είναι σίγουρος ότι το GP της Κορέας θα διεξαχθεί κανονικά, δηλώνοντας: «Πιστεύω ότι σίγουρα θα βρεθούμε στην Κορέα. Είχα μια συζήτηση με μερικούς από τους εκπρόσωπους νωρίτερα, και τώρα φαίνεται να έχουν πολύ αυτοπεποίθηση. Βρισκόμασταν εκεί μερικές εβδομάδες πριν (σ.σ.: για μια επίδειξη με οδηγό των Karun Chandhok) και είχαν προχωρήσει αρκετά, οπότε είμαστε αρκετά αισιόδοξοι. Προς το παρόν, ισχύουν όλες οι κρατήσεις πτήσεων».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ