top icon
Κόσμος

To νέο KTM X-Bow GT-XR είναι το απόλυτο «όπλο» (video)

Η KTM παρουσίασε την έκδοση δρόμου του «πολεμικού» X-Bow που παίρνει κίνηση από τον 5κύλινδρο κινητήρα των 2,5 λίτρων της Audi.

Το νέο KTM X-Bow GT-XR αποτελεί επί της ουσίας μια έκδοση… βόλτας του αγωνιστικού GT2 της αυστριακής εταιρείας που προορίζεται για χρήση σε track-days αλλά και για ελεύθερη κίνηση σε δημόσιο δρόμο.

Με φουλ carbon σώμα, το Χ-Bow GT-XR ζυγίζει όχι περισσότερα από 1.250 κιλά, διαθέτοντας την ίδια στιγμή ένα θηριώδες ρεζερβουάρ καυσίμου με χωρητικότητα 96 λίτρα. Η KTM δηλώνει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου φτάνει έως και τα 1.000 χλμ., κάτι όμως που δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι θα συμβεί πρακτικά αν αναλογιστούμε τις δυνατότητες του κινητήριου συνόλου.

KTM X-Box GT-XR

Το οποίο δεν άλλο από τον γνωστό, 5κύλινδρο 2.5 TFSI κινητήρα της Audi, o οποίος είναι ρυθμισμένος ώστε να αποδίδει 500 ίππους στις 6.350 σ.α.λ. και 581 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. Η εταιρεία δηλώνει – και δεν έχουμε κανένα λόγο να την αμφισβητήσουμε – ότι το Χ-Bow GT-XR είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δλ. επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα που φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

KTM X-Box GT-XR

Η μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς πραγματοποιείται μέσω μπλοκέ διαφορικού (μηχανικού, ασφαλώς) και του γνωστού 7τάχυτου και «διπλόδισκου» κιβωτίου DSG με τον κωδικό DQ500 του VW Group.

KTM X-Box GT-XR

Το Χ-Bow GT-XR της KTM «πατά» σε τροχούς με διάσταση 235/35 R19 και 295/35 R20 (τις ζάντες υπογράφει η OZ), ενώ για την απόσβεση υπεύθυνη είναι η Sachs, η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να ρυθμίσουν ανεξάρτητα το ύψος στο εμπρός και πίσω μέρος. Τα κεραμικά φρένα είναι έξτρα, όχι όμως και το βαμμένο στο χέρι φουλ carbon σώμα και τα δύο μπάκετ καθίσματα στο εσωτερικό, στο οποίο κυριαρχούν οι οθόνες που «μεταδίδουν» τα πλάνα που τραβήχτηκαν από τις πλαϊνές κάμερες του αυτοκινήτου που αντικαθιστούν τους καθρέφτες.

KTM X-Box GT-XR

Κατασκευασμένο στο Graz της Αυστρίας, εκεί που «γεννιούνται» όλα τα X-Bow, το GT-XR κοστίζει 284.900χωρίς τα έξτρα. Αυτά περιλαμβάνουν τροχούς με κεντρικό μπουλόνι και καταλύτη με σιγαστήρα για το σύστημα εξαγωγής που είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Θυμίζουμε ότι το αυστριακό εργοστάσιο παράγει περίπου 100 μονάδες του X-Bow ετησίως, κάτι που σημαίνει ότι το νέο GT-XR θα είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο θέαμα στους δρόμους. Πολλώ δε μάλλον για τους ελληνικούς…

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • KTM X-Box GT-XR
  • KTM X-Box GT-XR
  • KTM X-Box GT-XR
  • KTM X-Box GT-XR
  • KTM X-Box GT-XR
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ