top icon
Πωλήσεις

Jeep Patriot

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Jeep παρουσίασε πρώτη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το έβδομο μοντέλο που προστίθεται στην γκάμα της αμερικάνικης εταιρείας. Το Patriot είναι ένα αυτοκίνητο που μπήκε στην παραγωγή με στόχο τους πιο παραδοσιακούς αγοραστές της Jeep, που βλέπουν αρκετά προχωρημένο σχεδιαστικά το Compass. Και σύμφωνα με τις έρευνες της εταιρείας, αυτοί είναι αρκετοί.
 
Κατ’ αναλογία του Commander λοιπόν, το Patriot ακολουθεί μια ιδιαίτερα γωνιώδη αισθητική. Αυτό πέραν της κλασικότερης οπτικής εξυπηρετεί τους εσωτερικούς χώρους. Οι πίσω επιβάτες θα το αντιληφθούν από την πρώτη στιγμή ενώ αποδεικνύεται και πρακτικό. Ο χώρος αποσκευών αυξομειώνεται από  τα 334 ως τα 1.596 λίτρα αν προαιρετικά επιλέξει κανείς και δυνατότητα αναδίπλωση και στο κάθισμα του συνοδηγού. Από εκεί και πέρα το εσωτερικό είναι Compass όπως και τα μηχανικά μέρη, από τις αναρτήσεις ως τον κινητήρα και την τετρακίνηση βεβαίως.
 
Το Ρatriot κινείται από ένα βενζινοκινητήρα 2,4 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους, ενώ το σύστημα τετρακίνησης (Freedom Drive 1) χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μηχανισμό σύμπλεξης, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο πίσω διαφορικό. Αυτός μεταβάλει το ποσοστό ροπής εμπρός/πίσω ανάλογα με τις συνθήκες και δίνει την δυνατότητα κατ’ επιλογή κλειδώματος της κατανομής στους δυο άξονες σε ποσοστό 40/60 αντίστοιχα.
 
Το  Patriot συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων ή CVT. Τιμολογιακά είναι ελάχιστα ακριβότερο από το Compass, ξεκινώντας  από τα 29.500 ευρώ στην χειροκίνητη έκδοση  Sport 2,4 και φτάνει στα 33.500 ευρώ στην έκδοση Limited με το CVT._Σ.Σ. 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ