top icon
Αγώνες

Επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την F1 η Porsche

Η Porsche, δια στόματος του αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ. της, Lutz Meschke, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των Γερμανών να εμπλακούν στο Π.Π. της Formula 1 από το 2021.

Ένας κολοσσός της αυτοκίνησης, το VW Group, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ, αλλά από το 2021 και μετά, όταν και αναμένεται να αλλάξουν ως ένα βαθμό οι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος.

Η Porsche θα εμπλέκεται μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν με το WEC, ενώ από τη σεζόν 2019/2020 θα βρίσκεται και στη Formula E με δική της ομάδα.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει την εταιρεία του Zuffenhausen να κινηθεί και προς την F1, όπως τόνισε ο Meschke μιλώντας στο motorsport.com.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Η F1 μπορεί να βρίσκεται στη σωστή θέση. Όπως γνωρίζετε, η Formula E είναι πολύ σημαντική για μας τώρα, και πάντα η F1 είναι ένα καλό ζήτημα που πρέπει να σκεφτούμε. Και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο με τις συζητήσεις σχετικά με έναν νέο κινητήρα».

Όταν ρωτήθηκε για το αν το πλάνο του 2021, που θέλει τις μονάδες ισχύος να είναι διπλά υπετροφοδοτούμενες V6 με σαφώς λιγότερη τεχνολογία, θα προσέλκυε τους Γερμανούς, ο Meschke αποκρίθηκε:

«Φυσικά. Πρέπει να μειωθούν τα έξοδα στην F1, είναι ένα καλός τρόπος να πετύχουμε αυτόν τον στόχο»._Δ.Μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ