top icon
Επικαιρότητα

Νέος 2λιτρος κινητήρας ντίζελ από τη Volvo

Η Volvo ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου πετρελαιοκινητήρα στη γκάμα των S60, V60, V70 και S80, ο οποίος διακρίνεται μεταξύ άλλων για τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου πετρελαιοκινητήρα στη γκάμα των S60, V60, V70 και S80, ο οποίος διακρίνεται μεταξύ άλλων για τις χαμηλές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των ανθρώπων της Volvo, το 2λιτρο αυτό μηχανικό σύνολο, που επισήμως θα φέρει την ονομασία D3, θα είναι διαθέσιμο από το Μάιο και εξής, εμπλουτίζοντας με τον τρόπο αυτό ακόμα περισσότερο τη γκάμα των διαθέσιμων πετρελαιοκινητήρων της εταιρείας. Η απόδοση του συγκεκριμένου κινητήρα, ο οποίος είναι 5κύλινδρος, έχει οριστεί στους 136 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή στα 350 Nm. Συνεργάζεται δε είτε με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το γνωστό αυτόματο της Volvo (βλ. Poewrshift) σε όλα τα διαθέσιμα μοντέλα στα οποία θα τοποθετείται. Η έλευση του 2λιτρου αυτού πετρελαιοκινητήρα, ο οποίος εκπέμπει λιγότερα από 120 gr διοξειδίου του άνθρακα για κάθε χιλιόμετρο κίνησης, «υποχρέωσε» του ιθύνοντες της Volvo στο να μετονομάσουν τον υπάρχοντα –έως τώρα- D3 πετρελαιοκινητήρα των 163 ίππων σε D4. Θυμίζουμε πως στα… άκρα της γκάμας των ντίζελ κινητήρων της Volvo συναντάμε τον D2 κινητήρα των 115 ίππων και τον κορυφαία D5 των 215 ίππων. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η όλη προσπάθεια των Σουηδών εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο/πρόγραμμα ανάπτυξης όλο και πιο «καθαρών» κινητήρων, που επισήμως φέρει την ονομασία «DRIVe Towards Zero Strategy».

Με την ευκαιρία του ντεμπούτου του εν λόγω κινητήρα, η εταιρεία προχώρησε σε αναβαθμίσεις στον εξοπλισμό άνεσης των μοντέλων S60, V60, XC60, V70, XC70 και S80, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο την προσθήκη των συστημάτων Road Sign Information, ActiveHighbeam Technology και Tunnel Detection System. Τέλος, στα S60, V60, V70 και S80 οι σχεδιαστές της εταιρείας προχώρησαν στον ανασχεδιασμό των τροχών (17 ή 18 ιντσών), καθώς και στην τοποθέτηση μαύρων διακοσμητικών στη μάσκα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ