top icon
Επικαιρότητα

H Ducati και επίσημα στις τάξεις της Audi

Μετά την Lamborghini και την Italdesign, η Ducati είναι το τρίτο ιταλικό brand που περνά στα χέρια του γκρουπ VW και εν προκειμένω της Audi!

Μετά την Lamborghini και την Italdesign, η Ducati είναι το τρίτο ιταλικό brand που περνά στα χέρια του γκρουπ VW και εν προκειμένω της Audi!

Με μια λιτή ανακοίνωσή της, η

Audi επιβεβαιώνει και επίσημα σήμερα την εξαγορά της Ducati, του διάσημου Ιταλού κατασκευαστή σπορ μοτοσικλετών, έναντι αγνώστου –προς το παρόν- οικονομικού τμήματος. Αναμφίβολα, πρόκειται για το καλύτερο… δώρο για τα 75α γενέθλια του Προέδρου του Γκρουπ VW, Ferdinand Piech, ο οποίος, ως γνωστόν, είχε εκδηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του για την αγορά της ιταλικής εταιρείας ήδη από τον Απρίλιο του 2008. Μετά την εξέλιξη αυτή, η Ducati γίνεται η 11η κατά σειρά εταιρεία που μπαίνει υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Νο1 σε πωλήσεις εταιρείας στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Audi AG, Rupert Stadler, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ducati είναι γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένας premium κατασκευαστής σπορ μοτοσικλετών, με μεγάλη παράδοση στο χώρο. Χαρακτηρίζεται από την τεράστια εμπειρία της στην κατασκευή κινητήρων υψηλών επιδόσεων και πλαισίων περιορισμένου βάρους. Τα στοιχεία αυτά καθιστούν την Ducati ως το ιδανικό ταίρι για την Audi». Από τη μεριά μας αξίζει να σταθούμε στην αντιστοιχία της σημερινής κίνησης της Audi που αφορά στην εξαγορά μιας εταιρείας μοτοσικλετών σε σχέση με εκείνη του έτερου Βαυαρού κατασκευαστή, της BMW, η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με έναν άλλο καταξιωμένο δημιουργό μοτοσικλετών: την Husqvarna.

Υπενθυμίζουμε πως η ιταλική Ducati, η οποία ιδρύθηκε το 1926, ξεκίνησε να κατασκευάζει μοτοσικλέτες από τα τέλη της δεκαετίας του ʼ40 και εξής, ενώ σήμερα διαθέτει σε περισσότερες από 65 χώρες τα μοντέλα Superbike, Monster, Streetfighter, Hypermotard. Τη χρονιά που μας πέρασε οι συνολικές της πωλήσεις έφτασαν τις 42.000 μονάδες, ενώ ο ετήσιος τζίρος της τα 480 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Κλείνοντας αξίζει να προσθέσουμε πως ανεπιβεβαίωτες έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το οικονομικό τίμημα για την εξαγορά της Ducati, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους που αφορά στις υπάρχουσες οφειλές της, αναμένεται να ανέλθει στο ποσό των 860 εκατομμυρίων ευρώ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ