top icon
Κόσμος

Tesla: Πτώση στις πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο του 2022

Ύστερα από εννέα διαδοχικά τρίμηνα ανόδου, η Tesla είδε τις πωλήσεις της να κάπτονται κατά 17,9% την περίοδο «Απρίλιος-Ιούνιος 2022».

Η Tesla παρέδωσε κατά 17,9% λιγότερα ηλεκτρικά οχήματα το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με το πρώτο, «πληρώνοντας» για πρώτη φορά από το 2020 το τίμημα των προβλημάτων που σχετίζονται τόσο με τις ελλείψεις βασικών πρώτων υλών και εξαρτημάτων, όσο και με το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Σαγκάη της Κίνας για αρκετές ημέρες ως απόρροια των περιορισμών που συνεχίζει να επιβάλλει στη χώρα η πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο δήλωσε χθες ότι παρέδωσε 254.695 οχήματα την περίοδο «Απρίλιος-Ιούνιος 2022», έναντι 310.048 το προηγούμενο τρίμηνο.

Παρά την πτώση των παραδόσεων σε σχέση με το Q1, ο Ιούνιος του 2022 ήταν ο καλύτερος μήνας στην ιστορία της Tesla ως προς την παραγωγή νέων οχημάτων.

Από τα 254.695 οχήματα της Tesla που βρήκαν νέους ιδιοκτήτες κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τα 16.162 ανήκαν στην οικογένεια των Model S και Model S και τα 238.533 σε εκείνη των Model 3 και Model 3.

Tesla

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων COVID-19 στην Κίνα ανάγκασε την Tesla να αναστείλει προσωρινά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η εταιρεία του Elon Musk έχει ήδη ενισχύσει την παραγωγή της στη χώρα μετά τη χαλάρωση του lockdowd – κάτι που αναμένεται να συμβάλει, εκτός απροόπτου, στην ενίσχυση των παραδόσεων νέων οχημάτων στο δεύτερο εξάμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2021 σχεδόν τα μισά αυτοκίνητα που διέθεσε η Tesla στην αγορά κατασκευάστηκαν στη Σαγκάη.

Στις αρχές Ιουνίου, ο Elon Musk είπε σε στελέχη της Tesla ότι είχε ένα «σούπερ κακό προαίσθημα» για την οικονομία και ότι πρέπει να περικόψει περίπου το 10% του προσωπικού της εταιρείας. Στην ίδια αναφορά του, ο ισχυρός άνδρας της Tesla είπε ότι η ζήτηση για τα οχήματα της Tesla παραμένει ισχυρή εν μέσω μεγάλων προκλήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Tesla - Elon Musk

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ