top icon
Πωλήσεις

Σύνδεσμος εισαγωγέων & εμπόρων ανταλλακτικών αυτοκινήτων

Για ακόμη μια φορά ο τύπος κατακλύσθηκε από καθοδηγούμενα δημοσιεύματα που διαστρεβλώνουν την αλήθεια γύρω από την αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Αν και γνωρίζουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν, θέλουμε από την πλευρά μας να ενημερώσουμε το καταναλωτικό κοινό, αν και αμφιβάλουμε για τη δημοσίευση αυτού του Δελτίου Τύπου, επειδή λεει την αλήθεια και θίγει τα συμφέροντα των μεγαλοπελατών του Τύπου:

  • Το ελάχιστο ποσοστό των ανταλλακτικών που προέρχονται από φθηνές χώρες (Κίνα, Τουρκία κλπ.) απευθύνεται στο κοινό που ζητά φθηνά ανταλλακτικά, όπως ζητά φθηνά ρούχα, ηλεκτρονικά και λοιπά καταναλωτικά προϊόντα.
  • Ανταλλακτικά μαϊμού δεν υπάρχουν στα καταστήματα των ελεύθερων εμπόρων ανταλλακτικών, αφού μαϊμού χαρακτηρίζονται τα προϊόντα με παραποιημένο σήμα και τέτοια εμείς δε διαθέτουμε.
  • Τα μέλη του ΣΕΕΑΑ προσφέρουν όλη τη γκάμα των γνήσιων ανταλλακτικών που διαθέτουν και οι αντιπροσωπείες, τα οποία προέρχονται από την ίδια πηγή με αυτή τη αυτοκινητοβιομηχανίας και διατίθενται στη συσκευασία του κατασκευαστή και – δυστυχώς για τα επίσημα δίκτυα – σε πολύ φθηνότερες τιμές.
  • Ο κανονισμός 1400/2002 (Block Exemption Regulation) που αποσαφηνίζει τι είναι γνήσιο και τι εφάμιλλης ποιότητας ανταλλακτικό ενόχλησε φυσικά το επίσημο δίκτυο που τώρα πια είναι υποχρεωμένο να δεχθεί την πραγματικότητα την οποία από δεκαετίες προσπαθούμε να περάσουμε στο καταναλωτικό κοινό και δυστυχώς ο τύπος ήταν απρόθυμος να μας βοηθήσει.
  • Έχει άραγε αναρωτηθεί κανείς τι είδους εξαρτήματα χρησιμοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία για πρώτη εφαρμογή και από ποιες χώρες προέρχονται; Εμείς γνωρίζουμε και πολλές φορές απορούμε για ορισμένα από αυτά.
  • Έχει αναρωτηθεί άραγε κανείς γιατί τελευταία γίνονται τόσες πολλές ανακλήσεις ακόμη και ονομαστών μοντέλων για αντικατάσταση ελαττωματικών εξαρτημάτων;
  • Έχει αναρωτηθεί άραγε κανείς γιατί τόσο μένος για το ελεύθερο εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων που εξυπηρετεί τους αυτοκινητιστές με χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα;
  • Έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί κόντρα σε κάθε κανόνα και δεοντολογία αγοράς, οι καταναλωτές εγκλωβίζονται παράνομα και με παραπειστικές εγγυήσεις για πολλά χρόνια μόνο στο επίσημο δίκτυο;

Ας σταματήσει επιτέλους το παραμύθι και η προσπάθεια των αντιπροσωπειών να αλώσουν την αγορά των ανταλλακτικών και να μονοπωλήσουν τη συντήρηση του αυτοκινήτου επιβάλλοντας τιμές, προϊόντα και υπηρεσίες όπως τους συμφέρει.

Ας λειτουργήσει ελεύθερα ο ανταγωνισμός και ας αφεθεί ελεύθερος ο καταναλωτής να επιλέξει που θα συντηρήσει το αυτοκίνητό του, όπως ο νόμος προστάζει.

(Δελτίο Τύπου ΣΕΕΑΑ)

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ