top icon
Κόσμος

«Ναι» υπό προϋποθέσεις από τη Γερμανία για την απαγόρευση ντίζελ και βενζίνης το 2035

Η Γερμανία θα υποστηρίξει την απόφαση της EE για απαγόρευση πώλησης νέων οχημάτων με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης το 2035 υπό έναν όρο.

Έντονες συζητήσεις και αντιρρήσεις έχει προκαλέσει η πρόσφατη απόφαση της ΕΕ για απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται από κινητήρες ντίζελ και βενζίνης το 2035 ως απόρροια του στόχου για μείωση των εκπομπών ρύπων κατά 100% τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πέντε είναι οι χώρες που λένε «όχι» στις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ θετική, υπό προϋποθέσεις όμως, είναι η στάση της Γερμανίας που ως γνωστόν αποτελεί την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης και συνάμα τη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά της.

Fuel - Petrol - Diesel - Τιμές καυσίμων - Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης

Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία θα υποστηρίξει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πλήρη απαγόρευση των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων που τροφοδοτούνται με ορυκτά καύσιμα από το 2035, εάν προστεθεί μια επιλογή που θα επιτρέπει τη διάθεση οχημάτων που καταναλώνουν «ουδέτερα ως προς τις εκπομπές CO2 καύσιμα», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος, Steffi Lemke.

«Αυτή η προσθήκη είναι σημαντική για τη Γερμανία όσον αφορά τη θέση μας, πιστεύουμε ότι μπορεί επίσης να είναι μια γέφυρα για τη συνολική συζήτηση», είπε η Steffi Lemke των Πρασίνων της Γερμανίας, σε μια συνάντηση των υπουργών περιβάλλοντος της ΕΕ, οι οποίοι προσπαθούν να καταλήξουν στην τελική συμφωνία.

Ωστόσο, τα παραπάνω σχόλια έρχονται σε αντίθεση με εκείνα του υπουργού Οικονομικών Christian Lindner, ο οποίος είπε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η γερμανική ένωση βιομηχανίας BDI την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση δεν θα συμφωνήσει με το σχέδιο πλήρους απαγόρευσης.

Γερμανία

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ