top icon
Πωλήσεις

Lancia Tour Italian Design

Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της, η ιταλική εταιρεία παρουσιάζει το «Lancia Tour Italian Design», μια περιπλάνηση στις αξίες του ιταλικού σχεδιασμού που η Lancia πρεσβεύει επί έναν αιώνα.
 
Ξεκινώντας από το Μιλάνο και κάνοντας στάσεις σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις, η ξεχωριστή αυτή έκθεση ανοίγει τις πύλες της και στην Αθήνα, στο χώρο του Ζαππείου, από τις 7 έως και τις 12 Νοεμβρίου 2006, τελώντας υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας.
 

Τα εγκαίνια

Τα επίσημα εγκαίνια του «Lancia Tour Italian Design» πραγματοποιήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου, ενώ νωρίτερα στους Έλληνες δημοσιογράφους του Ειδικού Τύπου μίλησαν για την ιστορία και τους μελλοντικούς στόχους της εταιρείας ο πρόεδρος της Lancia κ. Olivier Francois και ο επικεφαλής της Fiat Auto Hellas κ. Jerome Monce.
 
Οι δύο αξιωματούχοι της Lancia υποδέχτηκαν στα εγκαίνια την διπλωματική αντιπροσωπεία της Ιταλίας με επικεφαλής της τον πρέσβη κ. Gianpaolo Scarante, καθώς και τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
 
Ανάμεσα στους προσκεκλημένους διακρίναμε επίσης τον πρόεδρο της ΕΘΕΑ κ. Αλέξανδρο Μανιατόπουλο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων κ. Ανδρέα Ανδρικόπουλο. 
 

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Οι αξίες της Lancia απεικονίζονται μέσα από ένα ταξίδι σε κλασικά μοντέλα που άφησαν εποχή: από το Lambda Torpedo του 1925, την Aurelia B24 Spider (1955), τη Fulvia Coupé (1967) και τη Delta HF 4WD (1989) στο σημερινό Lancia Ypsilon MOMO Design και το νέο Ypsilon που θα παρουσιαστεί στην έκθεση στις 10 Νοεμβρίου.
 
Επειδή καθένα από αυτά τα αυτοκίνητα αποτελεί κομμάτι της ιστορίας και εξέλιξης του ιταλικού design, αντικείμενα τέχνης εμπνευσμένα από τις γραμμές των μοντέλων της Lancia τα συνοδεύουν, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
 
Στα μάτια του επισκέπτη ξετυλίγεται ένα συνεχές μίγμα μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, σχήματος και εντυπώσεων.
 
Η έκθεση στεγάζεται σε μια αρχιτεκτονική κατασκευή, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες και τις προδιαγραφές του «Lancia Tour Italian Design», συνολικού εμβαδού 600 τ.μ. που μεταφέρεται σε όλες τις πρωτεύουσες, στις οποίες φιλοξενείται.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με τις ακόλουθες ώρες λειτουργίας:
Καθημερινές: 12:00–21:00
Σάββατο–Κυριακή: 11:00–22:00
 

Την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει αναλάβει η εταιρία OPERA Ltd.

Lancia Tour Italian Design: Highlights

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ