top icon
Επικαιρότητα

40 χρόνια 4Τροχοί: Aριστεία Αυτοκίνησης

Οι 4Τροχοί γιόρτασαν την 1η Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τα 40ά τους γενέθλια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Αριστεία Αυτοκίνησης 1970-2010».

Οι 4Τροχοί γιόρτασαν την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων τα τεσσερακοστά τους γενέθλια. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού «Αριστεία Αυτοκίνησης 1970-2010», όπου οι  αναγνώστες του περιοδικού ανέδειξαν τους σημαντικότερους ανθρώπους και τα καλύτερα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης περιόδου. Τα αποτελέσματα αυτά έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, με δεδομένο ότι το περιοδικό και ο εκδότης του Κώστας Καββαθάς από το 1970 μέχρι και σήμερα έχουν διαμορφώσει την κουλτούρα των Ελλήνων γύρω από το αυτοκίνητο και όχι μόνο. 

 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν παράγοντες της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου, αλλά και ιστορικά στελέχη της που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες σε αυτή τις προηγούμενες δεκαετίες. Το «παρών» έδωσαν όλοι οι εργαζόμενοι των περιοδικών των Τεχνικών Εκδόσεων, όπως και πάρα πολλοί από τους συνεργάτες των παλαιότερων δεκαετιών. Επίσης, στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν ευχαριστήρια μηνύματα από τη χήρα του Κόλιν Μακρέι και την αδελφή του Άιρτον Σένα, για το γεγονός ότι οι δύο προαναφερόμενοι αναδείχθηκαν νικητές στις κατηγορίες τους από τους αναγνώστες, ενώ αμφότερες έστειλαν τις θερμότερες ευχές τους για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων του περιοδικού._Σπ.Χατ.

 
Yπενθυμίζουμε ότι οι νικητές του διαγωνισμού «Αριστεία Αυτοκίνησης 1970-2010» είναι οι εξής:
 
Αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής: Lancia Delta Integrale
Αγωνιστικό αυτοκίνητο ράλλυ: Lancia Delta HF Integrale
Design: Aston Martin DB9
Έλληνας οδηγός-συνοδηγός αγώνων: Τάσος Μαρκουίζος-«Ιαβέρης»
Καινοτομία: ABS
Ξένος οδηγός ράλλυ: Κόλιν Μακρέι
Ξένος οδηγός πίστας: Άιρτον Σένα
Αυτοκίνητο επιδόσεων: Ferrari F40
Προσωπικότητα: Έντσο Φεράρι
Αυτοκίνητο πίστας: Ferrari F2004
 
Ο εκπρόσωπος της Lancia κ. Κατσαρός παραλαμβάνει το αριστείο για το καλύτερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, απευθύνοντας ένα σύντομο χαιρετισμό.
 
Η κ. Ελένη Δαμάσκου παραλαμβάνει εκ μέρους της «Λάμδα ΑΕ» το αριστείο για το καλύτερο αυτοκίνητο ράλλυ.
 
Ο κ. Κώστας Δάβαρης με το αριστείο για το αυτοκίνητο με τον καλύτερο σχεδιασμό ανά χείρας.
 
Ο εκπρόσωπος της Βosch δήλωσε πως το αριστείο που απέδωσαν οι αναγνώστες των 4Τ στο ΑΒS για τη σημαντικότερη καινοτομία, τιμά τους εργαζόμενους της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο κι όχι μόνο στην Ελλάδα.
 
Ο Τάσος Μαρκουίζος «Ιαβέρης» με το αριστείο των αναγνωστών του περιοδικού για τον καλύτερο Έλληνα οδηγό-συνοδηγό αγώνων. 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ