top icon
Επικαιρότητα

Πρεμιέρα για το νέο Opel Astra Sedan

Η Opel παρουσίασε επίσημα την τετράθυρη και τέταρτη κατά σειρά παραλλαγή αμαξώματος του δημοφιλούς Astra.

Η Opel παρουσίασε επίσημα την τετράθυρη και τέταρτη κατά σειρά παραλλαγή αμαξώματος του δημοφιλούς Astra, μετά την πρεμιέρα των ήδη γνωστών εκδόσεων hatchback, sport tourer και GTC.

Με τον τρόπο αυτό, λοιπόν, η γερμανική εταιρεία ολοκληρώνει τη γκάμα των διαθέσιμων εκδόσεων του μικρομεσαίου της μοντέλου, αν και πολύ πιθανό είναι πολύ σύντομα να ακολουθήσει μία ακόμα: η cabriolet. Σε σχέση πάντως με το δημοφιλές hatchback αμάξωμα, το 4θυρο Astra θυμίζει έντονα το μεγαλύτερο Insignia, κυρίως στο πίσω μέρος. Εκεί δηλαδή όπου και απαντώνται οι σημαντικότερες εκ των αλλαγών σε σχέση με το πρώτο. Σημείο αναφοράς στον τομέα του ντιζάιν αποτελεί η έντονη κλίση της οροφής στο τελείωμά της, ενώ τα «σμιλευμένα» πίσω φώτα δημιουργούν ένα άκρως θελκτικό σύνολο –πάντοτε με βάση τα δεδομένα της εν λόγω κλάσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει επίσημα η Opel, το αμάξωμα της έκδοσης sedan έχει συνολικό μήκος 4,66 μέτρα, κάτι που παραπέμπει άμεσα σε μοντέλο της αμέσως μεγαλύτερης κλάσης. Σε σχέση με το χώρο φόρτωσης, οι επιδόσεις του αυτοκινήτου σε σχέση είναι ενισχυμένες κατά 90 λίτρα σε σχέση με εκείνες της έκδοσης hatchback, κάτι που μεταφράζεται σε ελάχιστη χωρητικότητα 460 λίτρων (σ.σ.: με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων η τιμή αυτή εκτοξεύεται στα 1.010 λίτρα).

Από εκεί και πέρα, το νέο Astra Sedan θα είναι διαθέσιμο με μια πληθώρα κινητήρων ντίζελ και βενζίνης. Σε ότι αφορά τους δεύτερους, αφετηρία θα αποτελεί ο γνωστός ατμοσφαιρικός 1.400άρης των 100 ίππων της Opel, ενώ για τη συνέχεια το… μενού περιλαμβάνει τους κινητήρες τούρμπο των 1,4 (με ισχύ 120 και 140 ίππων) και 1,6 λίτρων (180 ίπποι). Στις αρχές της επόμενης γενιάς, η γκάμα θα εμπλουτιστεί με τον νέο SIDI 4κύλινδρτο κινητήρα των 1,6 λίτρων της εταιρείας, ο οποίος θα είναι υπερτροφοδοτούμενος ασφαλώς και θα διαθέτει σύστημα άμεσου ψεκασμού του καυσίμου. Σε ότι έχει να κάνει με τους πετρελαιοκινητήρες, τη βάση θα αποτελεί η έκδοση 1,3 CDTi (95 ίπποι), ενώ αμέσως μετά συναντάμε τον αντίστοιχο 1,7, τεχνολογίας ecoFlex, ο οποίος αποδίδει στις δύο διαθέσιμες εκδοχές του 110 και 130 ίππους.

Αξίζει να προσθέσουμε πως το νέο Astra Sedan θα ξεκινήσει να διατίθεται από τον προσεχή Ιούλιο σε επιλεγμένες αγορές της Δυτικής Ευρώπης, με αιχμή του δόρατος εκείνες της Γερμανίας και της Ισπανίας, ενώ στη συνέχεια το νέο μικρομεσαίο οικογενειακό μοντέλο της Opel αναμένεται να πραγματοποιήσει το εμπορικό του ντεμπούτο στις αποκαλούμενες και ως αναδυόμενες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης, όπως αυτές της Ρωσίας και της Τουρκίας. Για το λόγω αυτό, η επίσημη πρεμιέρα του νέου Astra Sedan έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Έκθεση της Μόσχας στις 29 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ