top icon
Επικαιρότητα

Porsche: Success story

Με όλους σχεδόν τους οικονομικούς της δείκτες να καλπάζουν, η Porsche βλέπει σήμερα τον δεδηλωμένο, εδώ και καιρό, στόχο για παραγωγή αλλά και πώληση 200.000 αυτοκινήτων σε ετήσια βάση να γίνεται πραγματικότητα. Και μάλιστα, τέσσερα χρόνια νωρίτερα από τις προβλέψεις της.

Από όποια σκοπιά κι αν προσεγγίσει κανείς σήμερα τόσο την πορεία της εταιρείας σε επίπεδο στρατηγικών επιλογών, όσο και τα οικονομικά της αποτελέσματα τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, τα υπερθετικά σχόλια είναι αναπόφευκτα. Αν μη τι άλλο, δεν είναι μόνο οι διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις της σε συνδυασμό με την ολοένα και πιο υψηλή ζήτηση των μοντέλων της ανά την υφήλιο, αλλά, πρωτίστως, τα τεράστια επιτεύγματά της σε έσοδα, τζίρο, ρευστότητα και καθαρή κερδοφορία για κάθε χρονιά που αφήνει πίσω της. Και αυτή είναι μία παράμετρος που, αν μη τι άλλο, από μόνη της καθιστά την περίπτωση της Porsche ένα πραγματικό και διόλου επίπλαστο «success story». Και να φανταστεί κανείς πως η παραπάνω εικόνα αφορά μια αντικειμενικά μικρή εταιρεία, που σήμερα παράγει 26 φορές λιγότερα αυτοκίνητα απ’ ότι η μητρική!

Απτή απόδειξη της επιτυχημένης –σε αριθμούς και όχι μόνο- ρότας της Porsche, αποτελεί η επίτευξη ενός ακόμα ρεκόρ. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η γερμανική εταιρεία έσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε πωλήσεις το άτυπο φράγμα των 200.000 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των πρώτων 11 μηνών, η εταιρεία ταξινόμησε σε παγκόσμιο επίπεδο 209.894 αυτοκίνητα (+24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς), έναντι 189.849 που είχε καταφέρει να πουλήσει κατά τη διάρκεια ολόκληρου του 2014.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σχετικό ενημερωτικό δελτίο των Γερμανών, η μεγαλύτερη δυναμική για την Porsche εμφανίζεται για το 2015 στην αγορά της Κίνας (+34%), στην οποία καταγράφεται ήδη το ένα τέταρτο των πωλήσεών της. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν εκείνες της Ασίας, Ειρηνικού, Αφρικής και Μ. Ανατολής καθώς και της Ευρώπης, όπου η άνοδος των πωλήσεων σε σχέση με το 2014 άγγιξε ποσοστιαία το 30%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ