top icon
Αγώνες

F1: Ο Sergio Perez στη Sauber το 2011

Η Sauber ανακοίνωσε ότι ο 20χρονος Μεξικανός Sergio Perez θα αποτελέσει τον team mate του Kamui Kobayashi, ενώ ένας από τους βασικούς της σπόνσορες θα είναι του χρόνου η Telmex.

Η Sauber ανακοίνωσε ότι ο 20χρονος Μεξικανός Sergio Perez, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση του φετινού Πρωταθλήματος GP2, θα αποτελέσει τον team mate του Kamui Kobayashi στην ελβετική ομάδα το 2011, της οποίας ένας από τους βασικούς σπόνσορες, του χρόνου, θα είναι η Telmex.
 
Με αυτό τον τρόπο, ο Perez θα γίνει ο πρώτος Μεξικανός οδηγός της Formula 1 από τον Hector Rebeaque, που αγωνιζόταν από το 1977 μέχρι το 1981.
 
Ο Perez, που δεν έχει οδηγήσει μονοθέσιο της F1 στην καριέρα του, αγωνίζεται από το 2008 στα Πρωταθλήματα GP2 και GP2 Asia, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στην κλάση National στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Formula 3 το 2007, με 14 νίκες, επίτευγμα που παραμένει ρεκόρ. Ο Perez είναι επίσης ο νεότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού του GP2 Asia, όταν το 2008 ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε ηλικία 18 ετών. Φέτος, στο GP2, έχει κατακτήσει 4 νίκες, συμπεριλαμβανομένου του 1ου αγώνα στο Μονακό.
 
Ο Perez δήλωσε περήφανος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα του στην υψηλότερη κατηγορία μηχανοκίνητου αθλητισμού και ότι η F1 αποτελεί το όνειρο για κάθε νεαρό οδηγό αγώνων, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι πρόκειται για μεγάλη πρόκληση και ευθύνη. Ευχαρίστησε τον ιδιοκτήτη της ελβετικής ομάδας, Peter Sauber για την πίστη που έδειξε στο πρόσωπό του και δήλωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία.
 
Ο Sauber από την πλευρά του, δήλωσε ότι ο Perez βρίσκεται σε συνεχή ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, έχοντας επιδείξει το μαχητικό του πνεύμα και έχει αποδείξει ότι είναι έτοιμος να κάνει το βήμα στην F1.
 
Eπιπλέον, η Sauber ανακοίνωσε ότι η Telmex, η εταιρία επικοινωνιών του Μεξικανού επιχειρηματία Carlos Slim, ο οποίος αποτελεί τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, θα αποτελεί βασικό σπόνσορα της ομάδας από το 2011. Η Telmex ήταν φέτος προσωπικός σπόνσορας του Perez στην ομάδα της Barwa GP2.
 
O μεγαλύτερος γιος του Slim, Carlos Slim Domit, πρόεδρος της Telmex, τόνισε ότι η Sauber είναι μια πολύ επιτυχημένη ομάδα η οποία φημίζεται για τα νεαρά ταλέντα που έχει εξελίξει στην F1 και ότι η απόφαση να προσλάβει τον Perez είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια του νεαρού να γίνει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς αγώνων που εκπροσωπούν το Μεξικό.
 
Ο Sauber δήλωσε ότι η Telmex ασχολείται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζοντας πολλούς οδηγούς σε διάφορες κατηγορίες. Ο Ελβετός δήλωσε ευχαριστημένος και περήφανος που η Telmex αποφάσισε να κάνει το βήμα στην F1 υποστηρίζοντας τη δική του ομάδα.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ