top icon
Αγώνες

MotoGP: Σκληρά λόγια της Dorna προς τη Suzuki

Με σημερινή ανακοίνωσή της η Dorna υπενθυμίζει στη Suzuki ότι η φημολογούμενη έως τώρα απόφαση αποχώρησής της από το MotoGP στο τέλος του 2022 «δεν μπορεί να ληφθεί μονομερώς».

Τον κύκλο του διαδικτύου έκανε χθες το απόγευμα η είδηση που σχετίζεται με την απόφαση της Suzuki να αποχωρήσει από το MotoGP στα τέλη της αγωνιστικής σεζόν του 2022 – η οποία, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε έκπληξη τόσο στους άμεσα εμπλεκομένους στην ιαπωνική ομάδα, όσο και στο υπόλοιπο grid και τους φίλους του αθλήματος.

Θυμίζουμε ότι όλοι οι κατασκευαστές της μεγάλης κατηγορίας του θεσμού, συμπεριλαμβανομένης της Suzuki, έχουν υπογράψει συμφωνία με την Dorna η οποία επιβεβαιώνει αλλά και διασφαλίζει συγχρόνως την παρουσία τους στο θεσμό έως και το 2026.

MotoGP - Suzuki

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την έως τώρα … σιγή ιχθύος από το στρατόπεδο της Suzuki, η Dorna εξέδωσε μια απροσδόκητα αυστηρά διατυπωμένη δήλωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Μετά τις πρόσφατες φήμες ότι η Suzuki αποχωρεί από το MotoGP στα τέλη του 2022, η Dorna επικοινώνησε επίσημα με το εργοστάσιο προκειμένου να υπενθυμίσει ότι οι όροι του συμβολαίου του στο MotoGP δεν του επιτρέπουν να λάβει αυτή την απόφαση μονομερώς.

«Ωστόσο, εάν η Suzuki αποχωρήσει μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο μερών, η Dorna θα αποφασίσει για τον ιδανικό αριθμό αναβατών και ομάδων που θα αγωνιστούν στην κατηγορία MotoGP από το 2023.

«Η Dorna συνεχίζει να λαμβάνει έντονο ενδιαφέρον από πολλά επίσημα εργοστάσια και από ανεξάρτητες ομάδες που θέλουν να ενταχθούν στο MotoGP, καθώς το άθλημα συνεχίζει να αποτελεί παγκόσμιο παράδειγμα ανταγωνισμού, καινοτομίας και ψυχαγωγίας, προσεγγίζοντας εκατοντάδες εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο το κόσμος.

«Το ενδιαφέρον από αυτά τα μέρη επιβεβαιώθηκε εκ νέου τις τελευταίες 24 ώρες».

MotoGP - Suzuki

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ