top icon
Επικαιρότητα

Και το όνομα αυτού, Skoda Kodiak

Πρόκειται για το νέο 7θεσιο SUV της τσέχικης εταιρείας, που θα αποκαλυφθεί σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού AutoBild, το όνομα του φημολογούμενου μέχρι σήμερα μεσαίου-μεγάλου SUV της Skoda έχει «κλειδώσει» οριστικά. Το νέο Kodiak, το οποίο, μέχρι πρότινος, πιθανολογούταν ότι θα έφερε την ονομασία Snowman, θα βασίζεται στη γνωστή από το 2012 ευέλικτη πλατφόρμα MQB του Ομίλου VW. Σε αυτή, δηλαδή, στην οποία πατά και το δεύτερης γενιάς VW Tiguan.

Το αυτοκίνητο θα έχει συνολικό μήκος κοντά στα 4,75 μ. και σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, θα είναι διαθέσιμο τόσο ως 5θεσιο, όσο και ως 7θέσιο.

Οι Τσέχοι θα κατασκευάζουν το νέο Kodiak, το οποίο θα είναι τετρακίνητο, φυσικά, στο «τοπικό» για αυτούς εργοστάσιο Kvasiny. Κάτω από το καπό του θα φιλοξενείται μια γκάμα κινητήριων συνόλων που θα προέρχεται από το ομόσταυλο Octavia.

Η πρεμιέρα του, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2016 στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισίου.

Κατά πάσα πιθανότητα, το νέο Skoda Kodiak θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς και για τη Seat, η οποία σχεδιάζει να παρουσιάσει σε εύλογο χρονικό διάστημα τη δική της εκδοχή στην κατηγορία των μεσαίων-μεγάλων SUV αυτοκινήτων._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ