top icon
Επικαιρότητα

Formula Student Germany

Mε επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Aristotle Racing Team στην πολυήμερη δοκιμασία της Formula Student, η οποία διεξήχθη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στo Hockenheim.

Mε επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια της Aristotle Racing Team στην πολυήμερη δοκιμασία της Formula Student, η οποία διεξήχθη την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στo Hockenheim.
 
Το νέο αγωνιστικό μονοθέσιο της Aristotle Racing Team βελτίωσε τις επιδόσεις του και διακρίθηκε στους αγώνες που έγιναν στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας (31 Ιουλίου–5 Αυγούστου) ), ανάμεσα σε 150 ομάδες πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, η καθεμία από τις οποίες έλαβε μέρος με το δικό της αγωνιστικό. Το φετινό μονοθέσιο ήταν πολύ εξελιγμένο σε σχέση με τα προηγούμενα αγωνιστικά του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού η ομάδα των φοιτητών πέτυχε να μειώσει το κέντρο βάρους του, τοποθέτησε καινούργια ανάρτηση, μείωσε το βάρος του κατά 10% και αναβάθμισε τον κινητήρα.

 

 
Οι αγώνες Formula Student περιλαμβάνουν δύο μέρη, το στατικό, όπου γίνεται ο έλεγχος προδιαγραφών του οχήματος, η τήρηση των κανονισμών και παρουσιάζονται λύσεις για την κίνηση και τον σχεδιασμό. Ακολουθεί το αγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού, δηλαδή οι αγώνες επιτάχυνσης, πλαγιολίσθησης, κατάταξης για αντοχή στα 22 χιλιόμετρα, οικονομία κατανάλωσης καυσίμου. Από τα δύο αυτά προκύπτουν οι συνολικές βαθμολογίες των ομάδων, που τις κατατάσσουν σε αντίστοιχες θέσεις. Φέτος, η ομάδα αρίθμησε 26 ενεργούς φοιτητές, ενώ στους επιστημονικά υπεύθυνους περιλαμβάνεται και ο επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνικής, Λεωνίδας Ντζιαχρήστος. Το συνολικό εγχείρημα, σχεδιασμού, κατασκευής και συμμετοχής στους αγώνες, ανέρχεται περίπου στις 100.000 ευρώ, που καλύπτεται κυρίως από χορηγίες εταιρειών.

 
Στο διαγωνισμό επιτάχυνσης το μονοθέσιο του ελληνικού πανεπιστημίου κατέλαβε την 12η θέση, στη δοκιμασία της πλαγιολίσθησης κατατάχθηκε στην 28η θέση, στην ανάλυση κόστους πήρε την 29η θέση, στον σχεδιασμό κινητήρα την 31η, στην οικονομία καυσίμου την 36η και στη δοκιμασία αντοχής την 25η. Η συνολική βαθμολογία της ομάδας της έδωσε την 23η θέση της γενικής κατάταξης.

 
Δείτε τα συνολικά αποτελέσματα της Formula Student Germany
 
 
 
 
 
 
 
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ