top icon
Eλληνικοί αγώνες

Ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής αγωνιζόμενων: Είμαστε ενωμένοι

Η πενταμελής επιτροπή των αγωνιζόμενων απέστειλε νέα ανακοίνωση στην οποία συνοψίζει όσα έχουν συμβεί τους τελευταίους δύο μήνες στον χώρο των ελληνικών αγώνων.

Συμπληρώθηκαν 2 μήνες από τη μέρα που η ΟΜΑΕ στη Γ. Σ. “πέρασε” με σύμφωνη γνώμη και ψήφο της πλειοψηφίας των σωματείων, τους γενικούς κανονισμούς και τα αυξημένα παράβολα.

Η δικαιολογημένη αντίδραση των αγωνιζόμενων στις αποφάσεις που ελήφθησαν ερήμην τους, οδήγησαν στη σύσταση 5μελους επιτροπής η οποία με διαδοχικές επαφές που είχε με ΣΟΑΑ και κατόπιν ΕΠΑ-ΟΜΑΕ διεπίστωσε την άκαμπτη στάση της θεσμικής μας αρχής. Ακολούθησε η 1η διαδικτυακή παρουσίαση των θέσεων-αιτημάτων που έθεσε η 5μελης με συμμετοχή αγωνιζόμενων απ’ όλη την Ελλάδα, όπου δόθηκε η λύση ακολουθώντας δημοκρατικές διαδικασίες, της ψηφοφορίας για αποχή από τους αγώνες.

Το αποτέλεσμα γνωστό (437 Ναι – 18 Όχι) και καταγεγραμμένο, με τη συντριπτική πλειοψηφία των αγωνιζόμενων μακριά από αγώνες, κοντά όμως στα τεκταινόμενα, στις συγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης (20 Μαρτίου ΔΕΘ) και Αθήνας (3 Απριλίου Royal Olympic).

Το ισχυρό μήνυμα “μείνετε ενωμένοι” οδήγησε στις 10 ματαιώσεις-αναβολές αγώνων, ακόμη και στη ποιο ηχηρή διεξαγωγή της ανάβασης Ομαλού με τελικά 19 συμμετέχοντες την ημέρα του αγώνα εκ των αρχικά 30 δηλωθέντων! Ουδεμία αντιπαράθεση με τους συναθλητές μας που αποδέχονται τους νέους κανόνες, σεβαστό το δικαίωμα όλων στη γνώμη, μειοψηφίας αλλά και της πλειοψηφίας που εκ του αποτελέσματος είναι ισχυρά δεδομένη.

Αθροίζοντας τα παραπάνω τίθεται το ερώτημα, αυτούς τους αγώνες θέλουμε; Είναι ικανοποιημένα τα σωματεία με πενιχρές, ψευδείς και μίζερες συμμετοχές; πόσο ακόμα η ΕΠΑ-ΟΜΑΕ θα προσποιείται την κωφάλαλη;

Με εκτίμηση

Πενταμελής Επιτροπή Αγωνιζόμενων

Αυγερόπουλος Χρήστος
Γιαννούλης Διονύσιος
Καμπύλης Παναγιώτης
Μπάτζανος Βασίλης
Παπάζογλου Λυμπέρης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ