top icon
WRC

Sean Kim: Ο νέος Πρόεδρος της Hyundai Motorsport

H Hyundai Motorsport ανακοίνωσε πως τη θέση του νέου Πρόεδρου αναλαμβάνει ο Sean Kim, ο οποίος αντικαθιστά τον Scott Noh.

H αναδιοργάνωση της Hyundai Motorsport συνεχίζεται, με την κορεατική φίρμα να ανακοινώνει πως ο Sean Kim αναλαμβάνει το ρόλο του Προέδρου, στη θέση του Scott Noh.

Οι αλλαγές ρόλων στο αγωνιστικό παρακλάδι της Hyundai Motorsport έχουν ξεκινήσει πρακτικά από πέρυσι, όταν έγινε αρχικά γνωστή η λύση της συνεργασίας με τον Alain Penasse και αργότερα εκείνη με τον Andrea Adamo.

Εν συνεχεία, τη θέση του Andrew Johns ως επικεφαλής στο τμήμα πελατών ανέλαβε ο Andrea Cisotti και από σήμερα, νέος Πρόεδρος της Hyundai Motorsport είναι ο Sean Kim.

Όπως έγινε γνωστό, ο Kim αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του, ενώ ο προκάτοχός του, Scott Noh, επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στην Κορέα, στο πλαίσιο μιας “τακτικής εναλλαγής των ανώτερων διοικητικών στελεχών“, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Hyundai .

Sean Kim: Το βιογραφικό και τα νέα καθήκοντα στην Hyundai Motorsport

Ο Kim καλείται να συνεχίσει με επιτυχία στα βήματα του Noh, στη θητεία του οποίου η Hyundai Motorsport κατέκτησε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών (2019, 2020) στα ράλλυ και ισάριθμους τίτλους στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αυτοκινήτων Τουρισμού (2018, 2019).

Παράλληλα, ο Noh ηγήθηκε της συμμετοχής προσπάθειας της Hyundai στο  παρθενικό FIA ETCR – eTouring Car World Cup, με αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά.

Από την πλευρά του, ο Sean (Seon-Pyung) Kim βρίσκεται στις τάξεις της Hyundai από το 2000. Εργάστηκε για 10 χρόνια στην σχεδιαστική πλατφόρμα πίσω κίνησης της Genesis Development, προτού βρεθεί στο τμήμα Πρωτότυπων Οχημάτων WRC.

Hyundai i30 N - VW Golf GTI

Το 2014, μετακινήθηκε στο τμήμα ανάπτυξης οχημάτων υψηλών επιδόσεων στην Namyang, όπου υποστήριξε την παραγωγή των Hyundai i30 N, i30 Fastback N και Veloster N έως το 2019.

Από τότε μέχρι σήμερα, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη λειτουργικών ιδεών στον τομέα της αρχιτεκτονικής οχημάτων και στο εξής, θα βρίσκεται στο στρατηγείο της Hyundai Motorsport, στο Alzenau της Γερμανίας.

Στις αρμοδιότητές του, περιλαμβάνονται η διεύθυνση των δραστηριοτήτων της Hyundai, κατά τη 10η σεζόν της στο WRC, καθώς και στα ανανεωμένα προγράμματα ETCR, WTCR και πελατών (Customer).

Hyundai i20 N Rally1 01

“Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω τον ρόλο του προέδρου της Hyundai Motorsport από τον Scott και θα συνεχίσω το έργο που επέβλεψε με τόση επιτυχία τα τελευταία τέσσερα χρόνια”, δήλωσε ο Sean Kim. “Είχα την τύχη να δουλέψω στην ανάπτυξη οχημάτων για την προετοιμασία της συμμετοχής μας στο WRC το 2014, οπότε έχω παρακολουθήσει την εταιρεία να δυναμώνει όλο και περισσότερο με τα χρόνια.

“Αυτές είναι συναρπαστικές στιγμές για τη μάρκα Hyundai, με την υβριδική τεχνολογία στο WRC και τους ηλεκτρικούς αγώνες στο ETCR να δημιουργούν μια σχετική μεταφορά τεχνολογίας μεταξύ του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των επιβατικών αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων”.

Scott Noh

Ο Scott Noh, ανέφερε: “Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία και εμπειρία να μπορώ να συνεργαστώ με τη Hyundai Motorsport, μια ισχυρή ομάδα ανθρώπων με την οποία έχω μοιραστεί πολλές αξέχαστες στιγμές.

“Ήταν τιμή μου να οδηγήσω αυτή την ομάδα σε δύο τίτλους κατασκευαστή στο WRC, και επιστρέφω στην Κορέα, στο πλαίσιο μιας προγραμματισμένης μετακίνησης, για μια νέα πρόκληση με ευχάριστες αναμνήσεις από τη θητεία μου στο Alzenau”.

Photos: Hyundai Motorsport, Αρχείο 4Τ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ