top icon
Αγώνες

WRC: Ο Muller στο Ράλλυ Γαλλίας

Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής του WTCC, θα λάβει μέρος για 3η χρονιά στο Ράλλυ Γαλλίας, οδηγώντας αυτή τη φορά ένα Mini JCW WRC!

Στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Γαλλίας, η Prodrive δεν θα έχει την ευθύνη προετοιμασίας μόνο για το Mini JCW WRC του Dani Sordo, αλλά και ενός δεύτερου στου οποίου το τιμόνι θα βρεθεί ο Yvan Muller! Ο τέσσερις φορές Πρωταθλητής του WTCC, θα λάβει μέρος για 3η συνεχή στον αγώνα της πατρίδας του, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο τελευταίας γενιάς προδιαγραφών WRC. Ο Γάλλος είχε κάνει την εμφάνιση του για πρώτη φορά στον αγώνα το 2010 οδηγώντας μία Citroen Xsara WRC προετοιμασμένη από την Oreca, ενώ πέρσι είχε βρεθεί στα πηδάλια ενός Peugeot 207 S2000. Μάλιστα, το Peugeot τον είχε απογοητεύσει, αφού το θεώρησε αργό! «Μετά από την περσινή μου συμμετοχή με αυτοκίνητο προδιαγραφών S2000, ανυπομονώ να λάβω μέρος στον αγώνα με κορυφαίο αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC. Μέχρι τώρα έχω οδηγήσει μόλις μία φορά το αυτοκίνητο, αλλά η ισορροπημένη συμπεριφορά του αυτοκίνητου, μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση από την πρώτη στιγμή. Όπως το Chevrolet μου, έτσι και το Mini χρησιμοποιεί παρόμοιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.600 κ.εκ., με αποτέλεσμα ο τρόπος λειτουργίας, αλλά και η δύναμη να είναι σχεδόν ίδια. Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνος να συνηθίσω να ακούω τον συνοδηγό μου και τις σημειώσεις μας, αλλά ακόμα και έτσι ο στόχος μου είναι να τερματίσω στους βαθμούς».
 
Ο Dave Wilcock από την Prodrive, εμφανίστηκε ενθουσιασμένος που θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τον Muller, αφού μέχρι πρότινος είχαν βρεθεί μόνο αντιμέτωποι με στις πίστες του Πρωταθλήματος Τουρισμού. «Τα χρόνια που λαμβάναμε μέρος με την Prodrive στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, είχαμε μεγάλες μάχες με τον Yvan. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα είμαστε στην ίδια πλευρά. Είναι ένας απίστευτα ταλαντούχος οδηγός, και πιστεύω ότι το Mini θα του ταιριάξει στις ειδικές της Γαλλίας. Έχει αγωνιστεί εκεί δύο φορές στο παρελθόν, και από τη στιγμή που θα προσαρμοστεί, θεωρώ ότι θα κάνει μερικούς εντυπωσιακούς χρόνους»._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ