top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen Golf VII

Πλήρης αποκάλυψη στο Παρίσι για το Volkswagen Golf έβδομης γενιάς, το οποίο έρχεται με τη φιλοδοξία να συνεχίσει την επιτυχία των προκατόχων του.

Με τις νέες διαστάσεις του (50 χλστ. μεγαλύτερο μεταξόνιο, 20 χλστ. περισσότερο πλάτος και 30 χλστ. μικρότερο ύψος), αλλά και με μεγαλύτερο εξωτερικό μήκος, το Golf έβδομης γενιάς θα διαθέτει χώρο αποσκευών αυξημένο από τα 350 στα 380 λίτρα, χάρη στη νέα και ευέλικτη πλατφόρμα MQB. 


 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος: 4.255 χλστ.
Πλάτος: 1.799 χλστ.
Ύψος: 1.452 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.637 χλστ.


 

Η VW θα διαθέτει με το Golf VII διάφορους νέους κινητήρες. Σε αυτούς θα ανήκουν ο 1.4 TSI με τους 140 ίππους και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων «cylinder on demand», ο 1.4 TSI των 180 ίππων (από τα τέλη της επόμενης χρονιάς) καθώς και τρεις πιο ισχυροί πετρελαιοκινητήρες με 110, 150 και 180 ίππους. Επίσης, θα υπάρξει έκδοση φυσικού αερίου ισχύος 110 ίππων, αλλά και ένας βενζινοκινητήρας 1.4 με 122 ίππους, που θα καταναλώνει και βιοαιθανόλη. Στη βασική του έκδοση, το αυτοκίνητο θα προσφέρεται με τον 1.2 TSI των 85 ίππων. Το νέο Golf θα προσφέρεται και με το «BlueMotion Technology». Σε αυτό περιλαμβάνονται ελαστικά χαμηλής τριβής, ενδείξεις αλλαγής σχέσεων, σύστημα Stop & Start, μια μακρύτερη 5η ή 6η σχέση καθώς και αεροδυναμικές επεμβάσεις. Το BlueMotion εξοικονομεί κατά μέσο όρο 0,5 λίτρο καυσίμου. Επίσης, στην υπηρεσία του οδηγού θα υπάρχουν και οι επιλογές Eco, Sport, Normal (για πρώτη φορά σε Golf).

Το Golf VII θα βασίζεται στο νέο πάτωμα MQB (Modularer QuerΒaukasten), όπως και το άρτι αφιχθέν στην αγορά Audi Α3, ενώ μελλοντικά αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από εξήντα διαφορετικά νέα μοντέλα του Ομίλου. Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της MQB πλατφόρμας είναι η ικανότητά της να «προσαρμόζεται» χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα σε οποιαδήποτε γραμμή παραγωγής, στοιχείο που θα δώσει στους ιθύνοντες της VW τη δυνατότητα να κατασκευάζουν στον ίδιο χώρο αυτοκίνητα διαφορετικών θυγατρικών τους εταιρειών. Αποτέλεσμα η μεγάλη μείωση του συνολικού κόστους κατασκευής, χάρη και στη δυνατότητα της ενιαίας σε όλες τις περιπτώσεις θέσης για την τοποθέτηση του κινητήρα, είτε πρόκειται για μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου είτε για ηλεκτροκινητήρες.

 
 
Το Volkswagen Golf έβδομης γενιάς θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τον Οκτώβριο…

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ