top icon
Περιβάλλον

Ecomobility 2007-2008

Το πρόγραμμα «Ecomobility οικολογική μετακίνηση» έχει ήδη ξεκινήσει και η Toyota για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζει την πρωτοβουλια αυτή, ως κύριος χορηγός του προγράμματος.
 
Με το σύνθημα «Οι μαθητές ερευνούν, οι πόλεις ενημερώνονται, η κοινωνία ευαισθητοποιείται» και με την πεταλούδα για έμβλημα, ομάδες μαθητών από είκοσι πέντε πόλεις της Ελλάδος και έξι πόλεις της Κύπρου μελετούν τις υπάρχουσες συνθήκες και προτείνουν τρόπους για τη σωστή χρήση των μέσων μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη μείωση εκπομπών που ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα και επηρεάζουν την υγεία.
 
Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια τυγχάνει της αποδοχής της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας και των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι εμπλέκονται, ενώ ταυτόχρονα η Τoyota Motor Europe αναγνωρίζοντας την αξία αλλά και το σημαντικό έργο που έχει ήδη προσφέρει το πρόγραμμα αυτό, αποφάσισε την περαιτέρω υποστήριξή του (εκτός από την Ελλάδα) και στην Κύπρο.
 
Τη διοργάνωση της εκστρατείας που φέτος επεκτάθηκε και στην Κύπρο, ενώ εφαρμόζεται πιλοτικά στην Ιταλία, έχει το Ecocity. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες που αφορούν την Ελλάδα μέσα από τον ειδικό δικτυακό τόπο που έχει δημιουργήσει το Εcocity στη διεύθυνση www.ecomobility.gr  ενώ για τις δραστηριότητες της Κύπρου μπορούν να επισκέπτονται το www.ecomobility.gr/cyprus/index.php
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ