top icon
Κόσμος

Tesla: Την Τρίτη τα επίσημα εγκαίνια του gigafactory στο Βερολίνο

To «παρών» στα εγκαίνια της νέας μονάδας της Tesla στο Βερολίνο θα δώσει τόσο ο καγκελάριος της Γερμανίας, Olaf Scholz, όσο και ο Elon Musk ο οποίος θα παραδώσει το πρώτο Model Y.

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είναι προγραμματισμένο να παραστεί στα εγκαίνια του gigafactory της Tesla στο Βερολίνο την προσεχή Τρίτη, μαζί με τον Elon Musk, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Νο 1 εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Olaf Scholz αναμένεται να απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή έναρξης του εργοστασίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας. Ωστόσο, με τις εξελίξεις στην Ουκρανία να είναι καταιγιστικές, ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα του Γερμανού καγκελάριου.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Elon Musk σχεδιάζει να παραδώσει προσωπικά στους πελάτες τα πρώτα Model Y που κατασκευάστηκαν στο νέο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο, το οποίο κόστισε πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, όντας την ίδια στιγμή το πρώτο της Tesla στην Ευρώπη.

Tesla Model Y - Νορβηγία

Το εν λόγω εργοστάσιο πρόκειται να παράγει περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, ενώ στις ίδιες εγκαταστάσεις αναμένεται να κατασκευάζονται σε 12μηνη βάση μπαταρίες με χωρητικότητα άνω των 50 GWh.

Ως γνωστόν, η Tesla και προσωπικά ο Elon Musk ήθελαν η παραγωγή στο συγκεκριμένο εργοστάσιο να ξεκινήσει το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο η διαδικασία έγκρισης καθυστέρησε επειδή η αμερικανική εταιρεία «προσέθεσε» στη μονάδα μια γραμμή παραγωγής μπαταριών, γεγονός που έφερε καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από ουκ ολίγες ενστάσεις περιβαλλοντικών ενώσεων – και όχι μόνο.

Ωστόσο, το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου έδωσε την τελική έγκριση για το εργοστάσιο στις 4 Μαρτίου.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε ευρήματα που να εμποδίζουν την έναρξη λειτουργίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος Frauke Zelt.

Θυμίζουμε ότι το νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών και αυτοκινήτων της Tesla στη Γερμανία βρίσκεται στο Gruenheide, σχεδόν 35 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βερολίνου, σε ένα οικόπεδο που προορίζονταν για την BMW, η οποία επέλεξε τελικά μια νέα τοποθεσία στη Λειψία.

Elon Musk - Tesla

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ