top icon
Formula 1

Formula 1: Οι καθρέφτες του μονοθεσίου της Mercedes δημιουργούν “πόλεμο”

Η τεχνική συμβουλευτική επιτροπή της FIA συνεδριάζει σήμερα, με τους καθρέφτες της Mercedes W13 να αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης.

Τελικά δεν θα είναι τα sidepods του μονοθεσίου της Mercedes W13 αυτά που θα απασχολήσουν την τεχνική συμβουλευτική επιτροπή της FIA. Στις δοκιμές της περασμένης εβδομάδας στο Μπαχρέιν, η ομάδα αποκάλυψε επίσης μια νέα διάταξη καθρεφτών η οποία τράβηξε την προσοχή των ομάδων της Formula 1.

Mercedes

Η ομάδα της Ferrari, ήταν αυτή που αμφισβητεί την νομιμότητα τους καθώς με την χρήση τους επιτυγχάνεται αεροδυναμικό όφελος. Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto δήλωσε: “Ήδη στο παρελθόν, πάντα υποστηρίζαμε ότι οι καθρέφτες δεν πρέπει να έχουν κανένα αεροδυναμικό σκοπό. Θα πρέπει να υπάρχουν μόνο για να κοιτάμε πίσω”.

Mercedes

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (TAC) της Formula 1, στην οποία είναι πιθανό να αμφισβητηθεί ο καινοτόμος σχεδιασμός της Mercedes. Ο επικεφαλής της FIA για θέματα μονοθέσιων Νικόλας Τομπάζης δήλωσε για το κρίσιμο αυτό ζήτημα: “Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι ο σχεδιασμός της Mercedes παραβιάζει τους τεχνικούς κανονισμούς. Όταν υπάρχουν νέοι κανόνες, μερικές φορές ορισμένα πράγματα μπορεί να μην έχουν διατυπωθεί όσο καλά θα θέλαμε. Νομίζω ότι σε γενικές γραμμές, το επίπεδο της απόκλισης είναι αρκετά χαμηλό από αυτό που προβλέπεται, αλλά υπάρχουν μερικά μικρά σημεία και το συζητήσαμε αυτό με τις ομάδες”.

Με τον αγώνα του Μπαχρέιν να διεξάγεται σε μερικές ημέρες (20 Μαρτίου, 17:00 ώρα Ελλάδος), η απόφαση της τεχνικής επιτροπής μπορεί να είναι καθοριστική._ Γ. Τ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 4Τροχοί, Formula1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Mercedes
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ