top icon
Επικαιρότητα

SsangYong Wz

Η SsangYong δείχνει αποφασισμένη να διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η παρουσίαση του Wz, ενός πρωτότυπου, πολυτελούς σεντάν που, σύμφωνα με την εταιρία, ενσαρκώνει το όραμά της για την κατασκευή προηγμένων αυτοκινήτων, με την εγγύηση και την τεχνογνωσία μίας σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Το μήκους 5,08 μέτρων όχημα δεν προσπαθεί να κρύψει ούτε τον όγκο του, ούτε βεβαίως τη φουτουριστική λογική στην οποία βασίζεται. Ο μαύρος χρωματισμός, οι μεγάλες επιφάνειες και οι γραμμές του αμαξώματος, που εμπεριέχουν στοιχεία από την κατηγορία των κουπέ, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο μίγμα πολυτέλειας και δυναμισμού.

Ακόμα πιο προχωρημένο δείχνει το εσωτερικό, με το μινιμαλιστικής σχεδίασης ταμπλό και το υψηλό επίπεδο ηλεκτρονικής ολοκλήρωσης. Το τούνελ μετάδοσης της κίνησης αποτελεί συνέχεια της κεντρικής κονσόλας, διαχωρίζοντας έτσι τις θέσεις όχι μόνο των εμπρός αλλά και των πίσω επιβατών. Με δεδομένο το αυξημένο μεταξόνιο των 2,94 μέτρων, το σαλόνι προσφέρει άφθονους χώρους για 4 επιβάτες. Η αίσθηση μάλιστα της ευρυχωρίας ενισχύεται περαιτέρω από την πανοραμική οροφή και τις περιμετρικές γυάλινες επιφάνειες.

Κάτω από το καπό του Wz βρίσκεται ένας νέος bi-turbo V6 κινητήρας άμεσου ψεκασμού, 3,6 λίτρων, συνολικής ισχύος 365 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός αυτόματου-σειριακού κιβώτιου ταχυτήτων 7 σχέσεων. Αναφορικά, οι τροχοί του αυτοκινήτου είναι διαστάσεων 245/40 R20.

Στη λίστα του εξοπλισμού, πέρα από τις συνήθεις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές ευκολίες, συναντά κανείς σύστημα ελέγχου αλλαγής λωρίδας, σύστημα ελέγχου και μεταβολής του ύψους της χρησιμοποιούμενης αερανάρτησης, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών, adaptive cruise control, καθώς επίσης και το πρωτοεμφανιζόμενο Around Monitoring System. Το συγκεκριμένο ελέγχει ανά πάσα στιγμή το χώρο γύρο από το αυτοκίνητο και ενημερώνει τον οδηγό για τυχόν εμπόδια, έτσι ώστε να κινείται, σε κάθε περίπτωση, με ασφάλεια.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ