top icon
Επικαιρότητα

Cadillac Provoq

Το νέο της πρωτότυπο Provoq, παρουσίασε η Cadillac στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show), που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Το κύριο χαρακτηριστικό του πρωτότυπου αυτού μοντέλου είναι ο οικολογικός κινητήρας της GM, γνωστός ως E-Flex, ο οποίος λειτουργεί με CNG.
 
Ο κινητήρας αυτός, τον οποίο συναντάμε και σε άλλα μοντέλα του ομίλου, όπως το Chevrolet Volt και το Opel Flextreme, αποτελείται από μπαταρίες λιθίου, οι οποίες τροφοδοτούνται με ενέργεια από ένα σύστημα κυψελών καυσίμου. Έτσι λοιπόν, το πρωτότυπο της Cadillac μπορεί να διανύσει 32 χιλιόμετρα περίπου, εκμεταλλευόμενο την ενέργεια των μπαταριών, οι οποίες στη συνέχεια τροφοδοτούνται από τις κυψέλες καυσίμου, οι οποίες με τη σειρά τους παρέχουν μια αυτονομία, της τάξης των 450 χιλιομέτρων.
 
Οι μπαταρίες λιθίου, προσφέρουν στο αυτοκίνητο περίπου 81 ίππους ισχύος, ενώ όταν αναλαμβάνουν οι κυψέλες καυσίμου, τότε τροφοδοτούν έναν ηλεκτροκινητήρα, στο μπροστινό άξονα, με 95 ίππους ισχύος, καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα, με ισχύ 54 ίππων, ο καθένας, γεγονός που, εκτός από μόνιμη τετρακίνηση, προσφέρει στο πρωτότυπο της Cadillac και ικανοποιητικές επιδόσεις. Έτσι λοιπόν, το αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα, σε περίπου 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα υπολογίζεται στα 160 χλμ/ώρα, τη στιγμή που οι εκπομπές ρύπων είναι μηδενικές.
 
Σχεδιαστικά, το πρωτότυπο Provoq ανήκει στην κατηγορία των SUV coupe (κάτι αντίστοιχο με τα BMW X6, Land Rover LRX Concept και ίσως με το πρωτότυπο Hummer HX), ενώ μπορεί να μεταφέρει με άνεση έως και 5 επιβάτες.
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ