top icon
Eλληνικοί αγώνες

Κύπελλο Ελλάδας Karting: με 17 συμμετοχές

Η αναμονή τελείωσε, ήρθε η ώρα για δράση και την πρώτη εγχώρια διοργάνωση karting για το 2022, το Κύπελλο Ελλάδας!

Ο θεσμός επιστρέφει μετά από τρεις αγωνιστικές σεζόν, με τον αγώνα να έχει τη χορηγία της Autovision, ενός σπουδαίου ονόματος στο χώρο των ιδιωτικών ΚΤΕΟ, που στέκεται πάντα κοντά στο ελληνικό karting και γενικότερα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κύπελλο Ελλάδας Karting

Στο ραντεβού της Κυριακής 27 Φεβρουαρίου, στη μάχη για τον πρώτο τίτλο της σεζόν, θα δώσουν το «παρών» 17 ταλαντούχοι οδηγοί που θα μονομαχήσουν στο Kartodromo στο πλαίσιο δύο κατηγοριών: της Mini και της Junior.

Στη Mini έχουμε 13 αξιόμαχες συμμετοχές, οι 5 εκ των οποίων υπάγονται στην Κλάση Mini B. Οι συμμετέχοντες θα έχουν για πρώτη φορά στη διάθεση τους κινητήρες της τελευταίας homologation της FIA Karting, μια εξέλιξη που φέρνει το Ελληνικό karting στο ίδιο επίπεδο με τις πιο προηγμένα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα του χώρου. Παράλληλα, μετά το σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΟΜΑΕ, οι οδηγοί θα χρησιμοποιήσουν ελαστικά Vega – επίσης προδιαγραφών FIA Karting.

Κύπελλο Ελλάδας Karting

Στην κατηγορία Junior συναντάμε 4 διεκδικητές της νίκης. Εδώ, σύμφωνα με τους ανανεωμένους κανονισμούς karting της ΟΜΑΕ για το 2022 και σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν στο παρελθόν, όλοι οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεση τους τον ίδιο κινητήρα. Τόσο στον αγώνα του Κυπέλλου όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σε αυτή την κατηγορία θα χρησιμοποιηθούν σε αποκλειστική βάση κινητήρες Rotax Max Evo. Αντίστοιχα, νέα είναι και τα ελαστικά της LeCont, που ανέλαβε την κατηγορία μετά το σχετικό διαγωνισμό της ΟΜΑΕ.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών κανονισμών, αξίζει να σημειωθεί πως το Κύπελλο Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί με την πιο παραδοσιακή δομή, με ημιτελικούς και τελικούς ανά κατηγορία, όχι με τη δομή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που περιλαμβάνει δύο σκέλη και τελικό.

Κύπελλο Ελλάδας Karting

Τέλος, μετά από πρωτοβουλία της ΟΜΑΕ, στη στελέχωση του αγώνα που θα διεξαχθεί στην πίστα των Αφιδνών, θα περιλαμβάνεται και ο έμπειρος Τεχνικός Έφορος κ. Marianno Marcucci. Το Κύπελλο Ελλάδας karting που έχει τη χορηγία της Autovision, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Άρτεμις, σε συνεργασία με την ΑΛΑ, ενώ την τεχνική επιμέλεια έχει η IRON Team.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • KARTING
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ