top icon
Αγώνες

MotoGP: Ο Livio Suppo είναι ο νέος Team Manager της Suzuki

Ο Livio Suppo επιστρέφει στα paddock του MotoGP αναλαμβάνοντας χρέη επικεφαλής στη Suzuki.

Η Suzuki και η Team Suzuki Ecstar ανακοίνωσαν και επίσημα σήμερα την επιστροφή στα paddock του MotoGP του Livio Suppo, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, με άμεση μάλιστα ισχύ.

Έχοντας απολέσει τις υπηρεσίες του David Brivio, ο οποίος «μετακόμισε» στις αρχές του 2021 στην F1 σε καίριο πόστο στην ομάδα της Alpine, η Suzuki έμεινε… ακέφαλη, με μία επιτροπή στελεχών και μηχανικών της ομάδας με επικεφαλής τον Shinichi Sahara να αναλαμβάνει τη διοίκησή της.

Ο Livio Suppo αποτελεί μια γνώριμη φιγούρα στο MotoGP. Ο Ιταλός, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 28 χρόνια με την Benetton Honda Team στις κατηγορίες των 125 και 250 κ.εκ., έχει στο ενεργητικό του μία ιδιαίτερα επιτυχημένη καριέρα 11 ετών με τα χρώματα της Ducati ως Project Leader της ιταλικής ομάδα και έναν Παγκόσμιο Τίτλο δια… χειρός Casey Stoner. Στη συνέχεια, o Ιταλός μετακόμισε στις τάξεις της Honda και από τη θέση του Team Principal παρέμεινε στο HRC για 7 χρόνια, κατακτώντας πέντε τίτλους.

Μετά την αποχώρησή του από το MotoGP, ο Livio Suppo δημιούργησε μια εταιρεία ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Αν μη τι άλλο, η έλευση του Ιταλού στην Suzuki έρχεται να αποτελέσει μία περαιτέρω «ένεση» ενόψει της νέας σεζόν, στην οποία η ιαπωνική ομάδα ευελπιστεί να επιστρέψει στην κορυφή μετά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αναβατών το 2020 από τον Joan Mir.

«Είμαι πολύ περήφανος που έρχομαι στην οικογένεια της Suzuki Ecstar αλλά και χαρούμενος που επανέρχομαι στο MotoGP μετά από τέσσερα χρόνια. Είναι τιμή μου που συμμετέχω στο πρωτάθλημα με την Suzuki. Σίγουρα, θα είναι ένα δύσκολο εγχείρημα με μια ομάδα που πρόσφατα κατέκτησε το στέμμα, στην 100ή επέτειο της εταιρείας. Πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία να αρχίσω να δουλεύω με δύο ταλαντούχους αναβάτες όπως ο Joan Mir και ο Alex Rins. Και οι δύο είναι ικανοί να παλέψουν για την κορυφή.

«Η πρόταση της Sahara-san ήρθε την ιδανική στιγμή για μένα. Οι αγώνες ήταν η ζωή μου για όλη σχεδόν την καριέρα μου και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να φέρω την εμπειρία μου στην Team Suzuki Ecstar. Το MotoGP στις μέρες μας είναι όλο και πιο συναρπαστικό, με πολλούς πολύ γρήγορους αναβάτες και ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες από όλους τους κατασκευαστές. Είναι μια δύσκολη πρόκληση για όλους τους εμπλεκόμενους, με όλες τις μικρές λεπτομέρειες να μπορούν να κάνουν τη διαφορά», δήλωσε ο Livio Suppo.

Joan Mir - MotoGP - Suzuki - Livio Suppo

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ