top icon
Κόσμος

Προ των πυλών η εισαγωγή της Porsche στις χρηματαγορές

To VW Group βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Porsche Automobil Holding SE, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ομίλου, σχετικά με μια πιθανή είσοδο της Porsche στις διεθνείς χρηματαγορές.

Η σύναψη της σχετικής συμφωνίας ανάμεσα στο VW Group και την Porsche Automobil Holding SE για την πιθανή είσοδο της Porsche στο χρηματιστήριο πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό και εποπτικό συμβούλιο.

Στη σχετική ωστόσο ανακοίνωση που εξεδόθη αναφέρεται ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση. «Το αν θα συναφθεί συμφωνία-πλαίσιο, είναι ανοιχτό επί του παρόντος και εξαρτάται από την έγκριση των συμβουλίων και των δύο μερών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Porsche Holding SE επιβεβαίωσε σε ξεχωριστή δήλωση ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το VW Group με στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απόκτηση κοινών μετοχών – που παρέχουν δικαιώματα ψήφου στον κάτοχο – της Porsche AG.

Με την γνωστοποίηση των παραπάνω προθέσεων, οι μετοχές της VW αύξησαν την αξία τουw σήμερα έως και 10%, φτάνοντας τα 192,48 ευρώ ανά μονάδα.

Porsche

Πηγές δήλωσαν στο Reuters πέρυσι ότι οι οικογένειες Porsche και Piech, οι οποίες ελέγχουν την Porsche Holding  SE, σκέφτονταν να αποκτήσουν μερίδιο στην Porsche AG.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισηγμένη στο χρηματιστήριο Porsche Holding SE αποτελεί μια ξεχωριστή επιχειρηματική ενότητα σε σχέση με την γνωστή εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων καθώς δημιουργήθηκε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία, όταν η Porsche προσπάθησε να αναλάβει τον έλεγχο του VW Group – απόπειρα που κατέρρευσε όταν η χρηματοδότηση διεκόπη κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομικών κύκλων, η Porsche θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 60 έως και 85 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν μη τι άλλο, η είσοδος της Porsche στις χρηματαγορές κάλλιστα θα μπορέσει να προσφέρει μια «ένεση ρευστότητας» για ολόκληρο τον όμιλο.

VW Group - Porsche

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ