top icon
Eλληνικοί αγώνες

Ελληνικοί Αγώνες: Η ώρα της αλήθειας

Συσπειρωμένη είναι η κοινότητα των ελληνικών αγώνων, όπως εκφράζεται από την αντίδραση οδηγών και συνοδηγών.

Συγκεκριμένα, με απόφαση αποχής από τους αγώνες, αν δεν προκύψει σεβασμός από τους διοικούντες και τα σωματεία τους. Αφορμή αποτέλεσαν οι εκτός χρόνου αποφάσεις της Ομοσπονδίας, που λειτουργεί με τη σύμφωνη γνώμη της πλειονότητας των σωματείων, τα οποία αγνοούν τους «αθλητές» τους.

Ελληνικοί αγώνες

Τυπικά και μόνο αθλητές, ουσιαστικά αυτοχρηματοδοτούμενοι-χορηγοί. Πρωταγωνιστές σε ένα περιβάλλον με ανυπολόγιστη δυναμική, που όμως ουδέποτε εξελίχθηκε σε προϊόν, ώστε να αποκτήσει κύρος και έσοδα. Ευθύνη της ΟΜΑΕ και των σωματείων της διεκπεραίωσης, που εκμεταλλεύτηκαν την αμηχανία των αγωνιζομένων, χαμένοι στα προβλήματα της τελευταίας δεκαετίας. Στο κάδρο η ΟΜΑΕ, η ΕΠΑ και τα σωματεία που τους στηρίζουν. Στελέχη τους και πρώην αγωνιζόμενοι με κουρασμένη μνήμη, που εκφράζουν μια αδιανόητη έπαρση, η οποία δε συνάδει με την αγωνιστική διαδρομή.

Ελληνικοί αγώνες

Οι «αθλητές» έκαναν υπομονή, φόρτωσαν πίκρα, και η απόσταση από τα κοινά προσέθεσε θράσος σε διοικούντες και οργανωτές. Προέκυψαν αποφάσεις χωρίς διαβούλευση και σε ύπουλους χρόνους. Αιτίες τα τεχνικά θέματα που αφορούν τις Αναβάσεις, η αύξηση των παραβόλων, που επιμέρους αναθεωρήθηκε, η αιφνιδιαστική αναπροσαρμογή των κατηγοριών, η οποία επίσης μετακινήθηκε σε βάθος χρόνου, ενώ εγκρίθηκαν οικονομικά πεπραγμένα που αμφισβητούνται.

Ελληνικοί αγώνες

Σε κάθε περίπτωση, απογοητεύει ο τρόπος, ενώ δεν προέκυψε «συμβόλαιο τιμής» που δεσμεύει την ΟΜΑΕ για την ασφάλεια και την προβολή των αγώνων.

Είναι γεγονός πως ουδείς εμπιστεύεται μια Ομοσπονδία με κακό δείγμα γραφής, που αποδεδειγμένα δεν εγγυάται το σεβασμό σε όσους οφείλει την ύπαρξή της. Ο σεβασμός στον αθλητή – ό,τι δεν προέκυψε στη συνάντηση της επιτροπής αγωνιζομένων με την ΟΜΑΕ, με τον ΣΟΑΑ σε αμηχανία.

Ελληνικοί αγώνες

Οι αγωνιζόμενοι αποφάσισαν να απέχουν των δραστηριοτήτων τους μέχρι να γίνει κατανοητό «who is the boss» στο χώρο τους. Eκπρόσωποί τους μία πεντάδα που δεν τη «δουλεύεις», ενώ γνωρίζουν ελληνικά, όπως και την τέχνη του «στρίβω τέρμα γκάζι». Δίπλα τους τα σωματεία, που κατανοούν τη φιλοσοφία τους. Τα ατού την επόμενη ημέρα, από τη στιγμή που οι παραδοσιακοί σύνδεσμοι αδυνατούν να αξιοποιήσουν το νόμο Αυγενάκη συμμετέχοντας με ουσιαστικό λόγο στο ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Είναι αλήθεια πως οι παλαιοί νιώθουμε όμορφα με την αντίδρασή τους, συνδεδεμένη με την αξιοπρέπειά τους._ «Στρατισίνο»

Ελληνικοί αγώνες

Το Ημερολόγιο της κρίσης

14 Ιανουαρίου: Η ΟΜΑΕ προτείνει αιφνιδιαστικά και με άμεση εφαρμογή αυξήσεις σε παράβολα, μη προσμέτρηση της Ομάδας Ε στα πρωταθλήματα και την κατάργηση της κουβέρτας θέρμανσης των ελαστικών στις Αναβάσεις.

2 Φεβρουαρίου: Σύσταση 5μελους επιτροπής που εκπροσωπεί 330 αθλητές και αποτελείται από τους: Χρήστο Αυγερόπουλο, Σάκη Γιαννούλη, Παναγιώτη Καμπύλη, Βασίλη Μπάτζανο και Λυμπέρη Παπάζογλου.

Αιτήματα των οδηγών σε συνάντηση με το ΔΣ του ΣΟΑΑ:

Ασφάλεια, παράβολα, προσμέτρηση Ομάδας Ε, προβολή, Επιτροπή Ιστορικού.

Απόντος του Προέδρου του ΣΟΑΑ, καθυστερεί η προώθηση των αιτημάτων των οδηγών στην ΟΜΑΕ.

10 Φεβρουαρίου: Συνάντηση-απογοήτευση της 5μελούς με τον πρόεδρο της ΟΜΑΕ και συνεργάτες του, παρουσία του προέδρου του ΣΟΑΑ.

Νωρίτερα, ΑΟΘ, ΛΑΒ, ΕΛΕΤΑ, ΑΟΚ τάσσονται υπέρ των οδηγών και δηλώνουν την αντίθεσή τους στις προτάσεις της ΟΜΑΕ, για ψήφιση στη ΓΣ.

12 Φεβρουαρίου: Αναβολή 28ου Αττικού Ράλλυ Σπριντ (1ου αγώνα της χρονιάς).

12 Φεβρουαρίου: Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ με ευτράπελα. Αρνητική η ψήφος των αθλητικών σωματείων ΑΟΘ, ΑΟΚ, ΑΛΜΑ, ΛΑΒ, ΕΛΕΤΑ που στηρίζουν τους οδηγούς-μέλη τους. Απαλλαγή της διοίκησης με μυστική ψηφοφορία, για τον οικονομικό απολογισμό του 2019, ενώ αποφασίστηκε η μετάθεση της απόφασης για τις κουβέρτες και για την Ομάδα Ε.

16 Φεβρουαρίου: Ραδιοφωνική εκπομπή δύο ωρών στο Κανάλι Ένα 90.4, ρεσιτάλ του Στράτου Φωτεινέλη στα ερτζιανά, όπου ξεχώρισε η απογοητευτική παρέμβαση της προέδρου της ΕΠΑ, Φωτεινής Ψαρράκου, και η θετική του Μάριου Ηλιόπουλου.

17 Φεβρουαρίου: Ο ΣΟΑΑ στηρίζει την κίνηση των αθλητών!

17 Φεβρουαρίου: Υπό πίεση άκομψη κίνηση της ΟΜΑΕ με μείωση των παραβόλων κατά το 50% της αύξησης(!) πριν από τη διαδικτυακή συνάντηση των αθλητών, και άστοχη προσπάθεια ερμηνείας των αποφάσεων της ΓΣ.

17 Φεβρουαρίου: Υψηλού επιπέδου διαδικτυακή επικοινωνία 400 και πλέον αγωνιζομένων, που συντονίζει ο Στάθης Πετρόπουλος. Αποφασίστηκε ψηφοφορία μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου, με το ερώτημα της αποχής από τους αγώνες, μέχρι να αποσυρθούν επώδυνες αποφάσεις και να προκύψει σεβασμός στην επικοινωνία.

19 Φεβρουαρίου: Αναβολή Start Line Rally Sprint.

19 Φεβρουαρίου: Διαδικτυακή συνέντευξη μέσω Sportal TV του Δημήτρη Μιχελακάκη, Νικόλα Μανώλη, με συντονιστή τον Μάρκο Καπετανάκη.

20 Φεβρουαρίου: Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των αθλητών, όπου η απόφαση για αποχή σε επίπεδο 437/18 φορτίζει με ευθύνη αγωνιζόμενους, σωματεία, αλλά και τη Γ.Γ. Αθλητισμού.

Στο επισυναπτόμενο αρχείο θα βρείτε την ανακοίνωση των αγωνιζομένων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ