top icon
Κόσμος

«Πριμ κορωνοϊού» ύψους 500€ για τους εργαζομένους της VW στα γερμανικά εργοστάσια

Κάθε εργαζόμενος της VW στα εργοστάσιά της εντός Γερμανίας θα λάβει στα τέλη του μήνα ένα «πριμ κορωνοϊού» ύψους 500€.

Μετά από συζητήσεις με το Συμβούλιο Εργασίας, η VW αποφάσισε να καταβάλει εκ νέου στους εργαζομένους στις γερμανικές εγκαταστάσεις της ένα «πριμ κορωνοϊού» ύψους 500€ «ως ένδειξη της εκτίμησης για την αφοσίωσή τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στις επίσημες ανακοινώσεις της η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού Gunnar Kilian τόνισε: «Τους τελευταίους μήνες, η πανδημία έφερε σε δοκιμασία τους υπαλλήλους μας – είτε εργάζονταν στις εγκαταστάσεις μας είτε εξ αποστάσεως. Θέλαμε να αναγνωρίσουμε την ευελιξία και την ακούραστη αφοσίωση που επέδειξαν. Για αυτό καταβάλουμε το αυτό το πριμ».

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου Εργασίας Daniela Cavallo δήλωσε: «Το πριμ κορωνοϊού αποτελεί ένα σημαντικό σημάδι εκτίμησης σε δύσκολες στιγμές. Η πίεση ήταν τεράστια, με την βιομηχανική παραγωγή να πραγματοποιείται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με επαναλαμβανόμενη βραχυχρόνια εργασία, απώλεια επιδομάτων, και ανισορροπία μεταξύ εργασίας από το σπίτι και παράλληλης φροντίδας των παιδιών. Τα 500€ θα καταβληθούν καθαρά. Ανεξάρτητα από το πριμ κορωνοϊού, συνεχίζουμε τις συζητήσεις μας για το μπόνους που σχετίζεται με τις επιδόσεις, όπως προβλέπεται από τη συλλογική σύμβαση εργασίας».

VW

Η εφάπαξ πληρωμή των 500€, υπό τη μορφή πριμοδότησης, αφορά την περίοδο Ιούλιος 2021-Φεβρουάριος 2022. Σύμφωνα με την VW, οι μαθητευόμενοι και οι σπουδαστές, οι οποίοι την ως άνω περίοδο προσέφερα τις υπηρεσίες τους στην εταιρεία, θα λάβουν αντίστοιχο πριμ ύψους έως και 300€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2021, η VW κατέβαλε αντίστοιχο «πριμ κορωνοϊού» ύψους έως και 1.000 ευρώ για την περίοδο Μάρτιος 2020-Ιούνιος 2021.

Όπως αναφέρει η VW, η καταβολή του τελευταίου πριμ «έχει καταστεί εφικτή χάρη στο πακέτο οικονομικής βοήθειας της γερμανικής κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, το οποίο επιτρέπει στους εργοδότες να καταβάλουν στους εργαζομένους τους συνολικά έως και 1.500 ευρώ, χωρίς φόρους και εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».

VW Group

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ