top icon
Eλληνικοί αγώνες

Η πενταμελής ομάδα των εκπροσώπων των 334 οδηγών συναντήθηκε με την ΟΜΑΕ

Η πενταμελής ομάδα η οποία εκπροσωπεί 334 ενεργούς αθλητές, συναντήθηκε με τους ανθρώπους της ΟΜΑΕ καθώς οι αλλαγές οι οποίες έχουν προταθεί πλήττουν το σύνολο των αγωνιζομένων στη χώρα μας.

Μετά τoν σάλο που έχει ξεσπάσει στο χώρο των ελληνικών αγώνων ελέω των αλλαγών που προτείνει η ΟΜΑΕ, την Πέμπτη 10/2/2022 και ώρα 20:00μμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των 5 με τους ανθρώπους της ΟΜΑΕ η οποία διήρκησε 6 ώρες. Να θυμίσουμε πως οι Χρήστος Αυγερόπουλος, Διονύσιος Γιαννούλης, Παναγιώτης Καμπύλης, Βασίλειος Μπάτζανος, Λυμπέρης Παπάζογλου, εκπροσωπούν 334 ενεργούς αγωνιζόμενους.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκαν υπό συζήτηση τα παρακάτω 5 θέματα:

1) Ασφάλεια Αγωνιζόμενων: Ζητήθηκε από τους εκπροσώπους να μην καταργηθούν οι κουβέρτες καθώς επίσης να καταργηθεί το Pre Race Area.
2) Παράβολα: Στο οικονομικό θέμα, το οποίο είχε 2 σκέλη και αφορούσε:
α) ΟΜΑΕ (license – πινακίδες)
β) Σωματεία(Παράβολο)
Οι εκπρόσωποι ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η αύξηση, για φέτος τουλάχιστον, και να επανεξεταστεί τον επόμενο χρόνο λόγω οικονομικής κρίσης.
3) Τεχνικοί κανονισμοί Ομάδα Ε: Σε ότι αφορά την Ομάδα Ε με λύπη διαπιστώθηκε ότι οι παρόντες στην συνάντηση είχαν άγνοια των τεχνικών κανονισμών. Οι εκπρόσωποι εξήγησαν με σαφήνεια πως έχουν παρθεί αποφάσεις οι οποίες πλήττουν την πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην ομάδα Ε απαξιώνοντας περιουσίες. Η πρόταση τους ήταν, οι τεχνικοί κανονισμοί να επαναξεταστούν και να λειτουργήσει ένα πλάνο 3+ ετών.
4) Προβολή: Στην προβολή των αγώνων δόθηκαν επαρκείς “υποσχέσεις” από την Ομοσπονδία με τις οποίες συμφωνήσε η ομάδα των εκπροσώπων.
5) Ιστορικό Αυτοκίνητο: Ζητήθηκε να επανέλθει πενταμελής επιτροπή ιστορικών αποτελούμενη από μη ενεργούς αγωνιζόμενους η οποία θα επιληφθεί την έγκαιρη τακτοποίηση των προβλημάτων του ιστορικού αυτοκινήτου (HTP,HRTP,επιλογή αγώνων προσαρμοσμένη στις ευαισθησίες των ιστορικών αυτοκινήτων,υπεύθυνος τήρησης βαθμολογιών πρωταθλημάτων).

Η πενταμελής ομάδα των εκπροσώπων των 334 αθλητών παρά την τεκμηρίωση των θέσεων της, διαπίστωσε με λύπη πως η ΟΜΑΕ, κράτησε σε όλα αρνητική στάση.

Ως εκ τούτου, ζητά από τα Αθλητικά Σωματεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενόψει της Γενικής Συνέλευσης (12/2) της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ στην οποία καλούνται να ψηφίσουν αλλαγές στους κανονισμούς χωρις εντολή των μελών τους.

Η πρόταση των 5 μελών που εκπροσωπεί τους 334 ενεργούς αγωνιζόμενους είναι, όλοι οι αθλητές να επιδείξουν ενότητα και να πιέσουν τα αθλητικά σωματεία να καταψηφίσουν τις αλλαγές αυτές στην Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ. Παράλληλα τόνισαν πως αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες.

Με τη γενική συνέλευση της ΟΜΑΕ, να είναι προγραμματισμένη στις 12 Φεβρουαρίου, όλος ο κόσμος των ελληνικών αγώνων, παρακολουθεί μία κατάσταση που μόνο θλίψη προκαλεί._ Γ. Τ.

Στο παρακάτω pdf, μπορείτε να βρείτε την ανακοίνωση της πενταμελής ομάδας, η οποία εκπροσωπεί τους 334 ενεργούς αθλητές, καθώς και την λίστα με τα ονόματα όλων των αθλητών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ