top icon
Επικαιρότητα

Fiat 500 wants you…

Στις 15 Σεπτεμβρίου άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση του νέου Fiat 500,για την οποία απέμειναν μόλις 365 ημέρες. Ο κληρονόμος ενός μοντέλου-θρύλου, που αποτέλεσε ένα αληθινό σύμβολο του αυτοκινητικού κόσμου, φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ίδια αίσθηση στους ειδικούς και στο κοινό, που συμμετέχει άλλωστε ενεργά στη δημιουργία του. Η παρουσίαση του νέου μοντέλου θα αποτελέσει ένα εξόχως σημαντικό γεγονός, για το οποίο έχει δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό πρόγραμμα επικοινωνίας, το γνωστό «500 wants you», μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργούς συμμετοχής, που σχεδιάστηκε και εξελίχτηκε σε συνεργασία με το γραφείο της Leo Burnett στο Τορίνο και το διαφημιστικό πρακτορείο Arc.
 
Πρόκειται για ένα project που μέσα από το Internet ξεσηκώνει το κοινό. Το «500 wants you» έχει ξεκινήσει σαν ένα τεράστιο εργαστήριο, όπου οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν το στιλιστικό κομμάτι του νέου αυτοκινήτου, να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, να προτείνουν ιδέες, σε μια συνδυασμένη ενεργή δημιουργία. Η ιστοσελίδα www.fiat500.com είναι φυσικά ανοιχτή σε όλους.
 
Το «500 wants you» εξελίσσεται στην μεγαλύτερη online εγκυκλοπαίδεια ιστοριών και φωτογραφιών που θα είναι αφιερωμένη στο 500, γραμμένη μάλιστα μαζί με το κοινό. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το «Configuration Lab» για να παίξουν με το πρωτότυπο της Fiat, και να καταγράψουν τις ιδέες τους. Υπάρχει επίσης ένας χώρος αφιερωμένος στους σχεδιαστές, συμπεριλαμβάνοντας και έναν διαγωνισμό που οργανώθηκε από το Designboom (ένα ανεξάρτητο ηλεκτρονικό περιοδικό για σχεδιαστές) και μια ευκαιρία να δημιουργήσουν την κεντρική σελίδα της σελίδας. Αυτός ο διαγωνισμός ήδη ολοκληρώθηκε και τα τρία καλύτερα σχέδια καθώς και τα ονόματα των δημιουργών τους θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα. Αντίστοιχα, όσοι ασχολούνται με το βίντεο, έχουν προθεσμία μέχρι τις 22 Οκτωβρίου για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό «500 take you», υποβάλλοντας τα δικά τους βίντεο διάρκειας 90 δευτερολέπτων, με την προσωπική τους άποψη για το «500».
 
Νέες πρωτοβουλίες προστίθενται συνεχώς στο site «500 wants you», με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του κοινού στη δημιουργία του νέου 500. Το «Speak 500», για παράδειγμα είναι ένα αρχείο multimedia με περισσότερα από 50 audio files για τον τρόπο με τον οποίο προσφέρεται η λέξη «500»σε διάφορες γλώσσες. Το «Jngle Box» από την άλλη, είναι ένα music player, που επιτρέπει στον καθένα να συνθέσει και να προτείνει το δικό του soundtrack για την πρώτη σελίδα του site. Και σύντομα θα είναι διαθέσιμο το «500 Screenmate», ένα πρόγραμμα που θα ειδοποιεί τους  ενδιαφερόμενους κάθε φορά που μια νέα πρωτοβουλία θα εμπλουτίζει το site.
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ