top icon
Κόσμος

H Nissan σταματά την εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη

Η Nissan δεν σκοπεύει να εξελίξει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης για την Ευρώπη καταδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο την πρόθεσή της να μεταβεί στην ηλεκτρική κινητικότητα το συντομότερο δυνατό.

Η Nissan δεν θα εξελίξει νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης για τα οχήματά της που προορίζονται για τις αγορές της γηραιάς ηπείρου σηματοδοτώντας μια σημαντική, αν και αναμενόμενη, στροφή στην προϊοντική της στρατηγική σε μία αγορά που συνεχίζει να εξηλεκτρίζεται.

Σε συνέχεια σχετικών δημοσιευμάτων στον ιαπωνικό Τύπο, ο Chief Operating Officer της Nissan, Ashwani Gupta, επιβεβαίωσε την παραπάνω απόφαση με δηλώσεις του που έγιναν κατά τη διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων της εταιρείας.

Όπως όλα δείχνουν, το «τέλος εποχής» στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης θα συμπέσει χρονικά με την εισαγωγή του πρωτύπου Euro 7, που πρόκειται να σφίξει έτι περαιτέρω τη θηλειά στα αυτοκίνητα που τροφοδοτούνται αποκλειστικά από θερμικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ.

Το νέο αυτό πρότυπο προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ το 2025.

Nissan

Η προδιαγραφή Euro 7 έχει ήδη «απέναντί» της το σύνολο των παραδοσιακών κατασκευαστών καθώς τα πρότυπα εκπομπών που εισάγει θα είναι 5 έως 10 φορές πιο αυστηρά από εκείνα του Euro 6.

Στις δηλώσεις του ο Ashwani Gupta είπε ότι η Nissan θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης για άλλες αγορές. Όπως εκείνη των ΗΠΑ, όπου η ζήτηση για βενζινοκίνητα μοντέλα, όπως το Z και το crossover Rogue, εξακολουθούν να έχουν υψηλή ζήτηση.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η Nissan, σε συνεργασία με τις Renault και Mitsubishi, έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν έναν κοινό οδικό χάρτη με χρονικό ορίζοντα το 2030 με επίκεντρο την αμιγή ηλεκτροκίνηση και την ευφυή και συνδεδεμένη κινητικότητα, κατανέμοντας τις επενδύσεις της προς όφελος των τριών εταιρειών της καθώς και των πελατών τους.

Nissan_Chill-Out

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ