top icon
Αγώνες

MotoGP: Ιδού η νέα RC213V της Repsol Honda

Η Repsol Honda παρουσίασε την ανανεωμένη εκ βαθέων RC213V, με την οποία η ομάδα στοχεύει να επιστρέψει στην κορυφή του MotoGP στην 40η για την περίσταση επέτειο του HRC.

Η Repsol Honda αποκάλυψε προ ολίγου τη νέα της μοτοσικλέτα στο MotoGP με την οποία το ιαπωνικό εργοστάσιο θα επιχειρήσει με σημείο αναφοράς τον Marc Marquez, αλλά και τον Pol Espargaro, να αναστρέψει τα κακά αποτελέσματα της περασμένης – και όχι μόνο – χρονιάς.

Εκτός από το ελαφρώς ανανεωμένο livery της μοτοσικλέτας, το σημαντικό για την περίσταση στοιχείο είναι ο νέος σχεδιασμός της. Πέραν των νέων αεροδυναμικών στοιχείων, η νέα RC213V διαθέτει ανανεωμένο κινητήρα, νέο πλαίσιο αλλά και διαφορετική κατανομή των μαζών, που έχει ως στόχο την «εύρεση» περισσότερης πρόσφυσης στον πίσω τροχό.

Repsol Honda - MotoGP

Αξίζει να σημειωθεί ότι το HRC γιορτάζει την 40η επέτειό του το 2022. Την ίδια στιγμή, η φετινή χρονιά σηματοδοτεί το 28o έτος συνεργασίας μεταξύ της Honda και της Repsol, τα εμβληματικά χρώματα της οποίας παραμένουν σταθερό… θέαμα στη μοτοσικλέτα της εργοστασιακής ομάδας από το 1995.

Η Repsol Honda έχει στο ενεργητικό της 15 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, 452 βάθρα στη μεγάλη κατηγορία και 183 νίκες σε αγώνες.

Repsol Honda - MotoGP

«Δέκα σεζόν ήδη στο MotoGP και δέκα σεζόν στην Repsol Honda – είναι ένα όνειρο. Είναι κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ούτε στα καλύτερά μου όνειρα. Σε αυτά τα δέκα χρόνια έχουμε πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα, οπότε σίγουρα αυτό είναι κάτι ξεχωριστό και θέλω να το απολαύσω. Ξέρω ότι θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο για να το γιορτάσουμε την επέτειο. Στόχος μου φέτος είναι να προσπαθήσω και να παλέψω για το πρωτάθλημα.  Ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν στη Μαλαισία και τώρα ετοιμαζόμαστε να προχωρήσουμε στο δεύτερο τεστ, στην Ινδονησία, και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας», δήλωσε ο Marc Marquez.

Repsol Honda - MotoGP

«Προσεγγίζω αυτή τη σεζόν με περισσότερη εμπειρία που στο τέλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στο MotoGP. Έχουμε μόλις πέντε ημέρες δοκιμών και γνωρίζουμε ήδη πώς είναι η ομάδα και πώς είναι η μοτοσυκλέτα. Μέσα στη χρονιά θα βελτιώσουμε τη νέα μοτοσικλέτα και θα την κάνουμε ακόμα μεγαλύτερη, αλλά νομίζω ότι το σημείο εκκίνησης είναι πολύ καλό και νομίζω ότι από το Κατάρ και μετά θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για κάτι σπουδαίο που είναι δικό και ο στόχος μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Pol Espargaro.

Repsol Honda - MotoGP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Repsol Honda - MotoGP
  • Repsol Honda - MotoGP
  • Repsol Honda - MotoGP
  • Repsol Honda - MotoGP
  • Repsol Honda - MotoGP
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ