top icon
Αγώνες

WRC: Και επίσημα στη VW ο Latvala

Όπως αναμενόταν μετά την απόφαση της Ford για αποχώρηση από το WRC, ο Jari Matti Latvala συμφώνησε με τη VW, με τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να είναι πλέον και επίσημη.

Με μία λιτή ανακοίνωση, η VW επισημοποίησε τη συνεργασία της με τον Jari Matti Latvala, ο οποίος και θα αποτελέσει μαζί με τον Sebastien Ogier το δίδυμο των οδηγών της γερμανικής εταιρίας για το 2013. Ο 27χρονος Φινλανδός αλλάζει στρατόπεδο μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας με τη Ford, με την απόφαση του να επηρεάζεται σαφώς από την ανακοίνωση της αποχώρησης της Ford από το θεσμό. Ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα οδηγήσω το Polo WRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Η αποφασιστικότητα με την οποία με προσέγγισε η VW με έπεισε να αποδεχθώ αυτή την πρόκληση. Ο χρόνος που πέρασε με την Ford ήταν πολύτιμος για μένα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν και με στήριξαν εκεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Δεν ήταν εύκολο για μένα να τους αποχαιρετήσω. Την ίδια ώρα, βλέπω αυτή την ευκαιρία ως ένα τελείως καινούργιο ξεκίνημα για την καριέρα μου. Πήρα αυτή την απόφαση έτσι ώστε να κάνω ένα ακόμα βήμα προς τον μεγάλο μου στόχο, που δεν είναι άλλος από το κατακτήσω το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Βέβαια, στη VW δεν θα βρεθεί μεταξύ αγνώστων, αφού επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας είναι ο γνωστός του από τη θητεία του στη Ford, Jost Capito. Ο ίδιος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την παρουσία του Latvala στη VW. «Είμαι ικανοποιημένος και περήφανος που θα έχουμε μαζί μας τον Jari Matti Latvala. Είναι ένας από τους κορυφαίους οδηγούς του θεσμού, έχει εμπειρία, επιθετικότητα και σπουδαία ταχύτητα. Γνωρίζω τον Jari Matti από τα πρώτα του βήματα στο χώρο και έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη του από πολύ κοντά όλα αυτά τα χρόνια. Η παρουσία του ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα μας. Παράλληλα, το γεγονός ότι ακόμα ένας κορυφαίος οδηγός πιστεύει στην ομάδα μας και έρχεται με το μέρος, δίνει τεράστια ώθηση και κίνητρο σε όλα τα μέλη της ομάδας μας. Με τους Ogier και Latvala έχουμε το ιδανικό δίδυμο οδηγών για να ξεκινήσουμε την εμπλοκή μας στο WRC το 2013».

Αναμφίβολα, το δίδυμο των οδηγών της VW αυτή τη στιγμή είναι το ισχυρότερο στο θεσμό και δύσκολα θα προκύψει καλύτερο. Όμως, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα χειριστούν οι άνθρωποι της γερμανικής ομάδας τους δύο κορυφαίους οδηγούς, αφού λογικά κανείς από τους δύο δεν θα θέλει να είναι ο δεύτερος εν τάξει οδηγός, αλλά ο πρώτος. Όπως έχει αφήσει να εννοηθεί ο Capito, πάντως, στην αρχή της χρονιάς και οι δύο οδηγοί θα έχουν ίση αντιμετώπιση και ανάλογα με την εξέλιξη του Πρωταθλήματος θα διαμορφωθούν και οι ισορροπίες στο εσωτερικό της ομάδας. Εύκολο στα λόγια, αλλά στην πράξη; Η ιστορία θα δείξει._Π.Τ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ