top icon
Αγώνες

MotoGP: H Yamaha παρουσιάζει την ομάδα της για το 2022

Η Monster Energy Yamaha MotoGP παρουσίασε τη μοτοσικλέτα του 2022 και το οδηγικό δίδυμο που θα ηγηθεί των προσπαθειών της στην νέα σεζόν.

Η Monster Energy Yamaha MotoGP αποκάλυψε επίσημα την ομάδα της για το 2022, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2021, Fabio Quartararo, να δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί το στέμμα του και τον Franco Morbidelli να προετοιμάζεται για την πρώτη πλήρη σεζόν με τα εργοστασιακά χρώματα της ιαπωνικής εταιρείας.

Πέρυσι, ο Fabio Quartararo πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Monster Energy Yamaha MotoGP, με τον Γάλλο να αποδεικνύει με το καλημέρα σχεδόν τη δυναμική του κατακτώντας το ανώτερο σκαλί του βάθρου στη σέλα της Yamama M1 στο δεύτερο κιόλας αγώνας της σεζόν, στην Doha. Επιδεικνύοντας υποδειγματική σταθερότητα στην απόδοσή του, ο Fabio Quartararo απέσπασε συνολικά άλλα εννέα βάθρα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νικών, ολοκληρώνοντας την αγωνιστική σεζόν του 2021 με την κατάκτηση του τίτλου – του πρώτου στην καριέρα του στο MotoGP.

MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP

Ο Franco Morbidelli ήταν προγραμματισμένο πέρσι να αγωνιστεί με την «δορυφορική» ομάδα της Yamaha, ωστόσο ένας τραυματισμός στο γόνατο έβαλε πρόωρο τέλος στην προσπάθεια του Ιταλού αναβάτη. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο… διαφορετική, με τον Ιταλό να επιστρέφει στο paddock του MotoGP και στην αγωνιστική δράση στους τελευταίους πέντε γύρους, αυτή τη φορά όμως στη σέλα της Yamaha M1 της εργοστασιακής ομάδας μετά το διαζύγιο του Maverick Vinales με την τελευταία.

MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP

«Το χειμερινό διάλειμμα ήταν αρκετά μεγάλο, αλλά για να είμαι ειλικρινής ήμουν αρκετά απασχολημένες. Υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις στις οποίες παρευρέθηκα, και φυσικά η προπόνηση συνεχίστηκε κανονικά. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω τη νέα σεζόν και θα αρχίσω να οδηγώ και να βελτιώνομαι. Πήραμε τον τίτλο πέρυσι, και αυτό είναι υπέροχο. Η περσινή κατάκτηση του τίτλου είναι πλέον πίσω μας, και τώρα πρέπει να επικεντρωθούμε στο φετινό πρωτάθλημα. Πέρυσι σχεδόν δεν κάναμε καθόλυ δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν, λόγω της πανδημίας. Φέτος έχω ήδη ένα χρόνο εμπειρίας με την εργοστασιακή ομάδα, οπότε ξέρουμε πώς να συνεργαστούμε. Γνωρίζουμε τα δυνατά μας σημεία και πού μπορούμε να βελτιωθούμε, οπότε αυτό θα βοηθήσει κατά τη διάρκεια των δοκιμών σε Sepang και Mandalika», δήλωσε ο Fabio Quartararo.

MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP

«Την περσινή χρονιά έπρεπε να επιδείξω ψυχική δύναμη για τη βελτίωση της σωματικής μου δύναμης. Δεν ήταν εύκολη η επιστροφή μου μετά την επέμβαση στο γόνατό, αλλά η δουλειά που έκανα θα είναι ευεργετική για μένα στην αρχή της φετινής σεζόν. Έχουμε ήδη κάποια δεδομένα για να δουλέψουμε και είμαι ήδη εξοικειωμένος με τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα. Πάντα είχα πολύ καλή αίσθηση με τη Yamaha. Ανυπομονώ να ξεκινήσω να οδηγώ τη μοτοσικλέτα του 2022 τώρα που το γόνατό μου είναι σε καλύτερη κατάσταση. Με ενδιαφέρει πολύ να δω πώς θα συνεχιστεί η πρόοδός μας. Ανυπομονώ επίσης να δω ξανά όλη την ομάδα στις δοκιμές. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν πολύ ωραία πέρυσι, οπότε ας δούμε τι βήματα μπορούμε να κάνουμε κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών», είπε o Franco Morbidelli.

MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP
  • MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP
  • MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP
  • MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP
  • MotoGP - Monster Energy Yamaha MotoGP
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ