top icon
Αγώνες

WRC: Έτοιμος να οδηγήσει την Citroen!

Μετά τη νίκη του στη Σαρδηνία, ο Mikko Hirvonen δηλώνει έτοιμος να οδηγήσει ως πρώτος οδηγός την ομάδα της Citroen στο Πρωτάθλημα του 2013.

Στην Ιταλία, ο Mikko Hirvonen κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη στο WRC μετά από έναν χρόνο, και την παρθενική του με τα χρώματα της Citroen. Αυτή η επικράτηση, ήρθε την κατάλληλη στιγμή για τον Φινλανδό, του οποίου η αυτοπεποίθηση εκτοξεύθηκε στα ύψη, με τον ίδιο να δηλώνει πλόεν έτοιμος να ηγηθεί έτοιμος της προσπάθειας της Citroen τη νέα χρονιά. Ο Mikko γνωρίζει ότι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να αντικαταστήσει τον Sebastien Loeb, αλλά θεωρεί ότι θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην πίεση και τις απαιτήσεις. «Κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι ότι σημείωσα την πρώτη μου νίκη! Βέβαια είναι κάτι που ισχύει, όντας η πρώτη μου με τη Citroen», είπε ο Φινλανδός και συνέχισε: «Μιλήσαμε με την ομάδα και τους μηχανικούς πριν τον αγώνα και τον αντιμετωπίσαμε ως το πρώτο μου Ράλλυ για το 2013! Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά και θέλω να συνεχίσω έτσι».
 
Ο Hirvonen ξεκίνησε εντυπωσιακά τον ιταλικό αγώνα, έχοντας μεγάλη μάχη με τον Sebastien Loeb, όντας και επικεφαλής τη στιγμή που ο ομόσταυλος του εγκατέλειψε από πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης. Σε εκείνο το σημείο είχε ήδη δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τους οδηγούς της Ford, ενώ οι ίδιοι έκαναν από ένα λάθος στη συνέχεια εγκαταλείποντας αφήνοντας μόνο του στην κορυφή της κατάταξης και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Από εκεί και πέρα, ο Mikko σήκωσε το πόδι από το γκάζι, και διαχειρίστηκε εξαιρετικά την κατάσταση χωρίς να παρασυρθεί από τους χρόνους των αντιπάλων του και καταλήγοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. «Ήξερα ότι εδώ μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Βέβαια, γνώριζα ότι έπρεπε να τερματίσουμε σε όλες τις ειδικές πρώτα και αυτό ήταν που προσπαθήσαμε να κάνουμε διατηρώντας έναν σταθερό ρυθμό. Μπορούσαμε να πάμε χωρίς να πιέσουμε στον τερματισμό, αποφεύγοντας ρίσκα και λάθη. Στο τέλος τα καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».
 
Το ίδιο ικανοποιημένος, όμως, είναι και ο επικεφαλής της Citroen Racing, Yves Matton, αφού θεωρεί σημαντικό το γεγονός ότι ο Mikko κέρδισε έναν αγώνα μέσα στο 2012, ειδικά μετά την νίκη που έχασε μέσα από τα χέρια λόγω τεχνικού παραπτώματος στο Ράλλυ Πορτογαλίας στις αρχές του χρόνου. «Αισθανόμασταν όλοι πως κάτι χρωστάμε στον Mikko μετά το Ράλλυ Πορτογαλίας. Για αυτό και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που τον είδαμε να κερδίζει. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν καθόλου εύκολο για αυτούς. Έπρεπε στην αρχή να πιέσουν και να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, ενώ οι αντίπαλοι του έκαναν λάθη προσπαθώντας να ακολουθήσουν αυτό το ρυθμό και να του πάρουν την πρωτοπορία. Μετά από την κατάκτηση των τίτλων Οδηγών και Κατασκευαστών, εξασφαλίσαμε και τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα των Οδηγών για λογαριασμό του Mikko και τώρα απομένει ένα ακόμα βήμα για τον ίδιο. Και θα τον βοηθήσουμε να το καταφέρει το 2013», είπε ολοκληρώνοντας ο Matton, αναφερόμενος φυσικά στην προσπάθεια του Hirvonen Να κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τη νέα χρονιά._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ