top icon
Επικαιρότητα

Mazda Hakaze concept

Ένα ακόμα πρωτότυπο ετοίμασε η Mazda αυτή τη φορά σχεδιασμένο από το Ευρωπαϊκό κέντρο της εταιρείας στη Γερμανία. Το Hakaze αποτελεί μία σχεδιαστική άσκηση για ένα SUV-Crossover του οποίου το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι παρά τη σχετικά αυξημένη απόσταση από το έδαφος έχει ιδιαίτερα σπορ αναλογίες.
 
Βασισμένο στο πάτωμα του Mazda CX-7 έχει σαφώς πιο συγκρατημένες διαστάσεις, ενώ σύμφωνα με τα λόγια των σχεδιαστών του, εκτός από κάποια φουτουριστικά στοιχεία τα οποία φέρει δεν είναι πολύ δύσκολο να βρει το δρόμο της παραγωγής, εφόσον φυσικά οι έρευνες αγοράς δείξουν ότι υπάρχει και το ανάλογο ενδιαφέρον από το κοινό.
 
Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο σχεδιαστικός μινιμαλισμός, ο οποίος συνδυάζεται με υψηλή τεχνολογία, ενώ οι τέσσερις ανεξάρτητες θέσεις αποδεικνύονται ιδιαίτερα άνετες. Στη σύντομη οδηγική μας εμπειρία με το Hakaze στη Βαρκελώνη είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την πολύ καλή εργονομία του συνόλου καθώς και την ιδιαίτερη θέση οδήγησης, που παρά το ότι είναι ψηλά τοποθετημένη δεν θυμίζει σε τίποτα κλασσικό SUV.
 
Φυσικά όποια σχόλια αφορούν την οδική συμπεριφορά είναι εκτός πραγματικότητας, αφού τα μηχανικά μέρη που χρησιμοποιήθηκαν έχουν σαν σκοπό απλά να μετακινούν το όχημα και έτσι η συνολική αίσθηση απέχει πολύ από ένα πραγματικό όχημα παραγωγής.
 
Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το Hakaze στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες της την δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου._Ι.Κ.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ