top icon
Blog

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Οι «Les Grecs» πάνε Μόντε για ένα σκληρό πόκερ, πολύ μακριά από την Touring έκφραση της Regularity, την ώρα που δύο αθλητές μας ταξιδεύουν στη Γερμανία συμμετέχοντας στο Rally Star.

Ο κόουτς Λάμπρος Αθανασούλας αποτελεί το κλειδί της συμμετοχής των Κωνσταντίνου Τακιδέλλη και Αχιλλέα Α. Χριστοδούλου στο Rally Star, ευθύνη της ΟΜΑΕ. Ατού των νεαρών αθλητών μας η εμπειρία τους στο kart cross, συμμετέχοντας στα Dirt Games. Θεσμός που διδάσκει πρωταθλητισμό και ανοίγει δρόμους.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Πρωταθλητής ο Κωνσταντίνος, ο γιος του συναθλητή του κ. Μιχάλη Τακιδέλλη, έχει την εμπειρία του ανταγωνισμού. Έχει την απόλυτη αίσθηση της διαφοράς στα χιλιοστά του χρόνου, ενώ είναι μετρ και στη διαχείριση της πίεσης. Το βουνό πεδιάδα για τον πρωταθλητή που διασκεδάζει με τον σοβαρό τρόπο.

Ό,τι χαρακτηρίζει και τον Αχιλλέα, που συμμετέχει με πλεονέκτημα την αγωγή του και την υψηλού επιπέδου μόρφωσή του. Οπότε γνωρίζει πολύ καλά να διαχειριστεί ένα σοβαρό παιχνίδι που, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα το έχεις και δεν ψάχνεσαι, όσο πιο χαλαρός, τόσο πιο ανταγωνιστικός.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Είπαμε, όμως, έχουν τον καλύτερο μαζί τους και την επιλογή του Λάμπρου Αθανασούλα την πιστώνεται ο Δημήτρης Μιχελακάκης, χωρίς αμφιβολία. Γνωστή η ευαισθησία του προέδρου της ΟΜΑΕ για τους νέους, όπως και το πάθος του να βλέπει Έλληνες να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανώσεις. Το πάθος μιας παρέας με πολλά ονοματεπώνυμα όλο αυτό, με τον «θείο», τον πιο καλό καθηγητή, μετρ στη μετάδοση της πληροφορίας. Ό,τι σήμερα εκφράζεται με τον καλύτερο τρόπο, από τον πιο καλό τότε μαθητή, τον Λάμπρο Αθανασούλα, που Έγινε Πρωταθλητής με αντίστοιχη διαδικασία.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Ο Λάμπρος…

δεν πάει βόλτα στη Γερμανία, ούτε για να συμπληρώνει έγγραφα για να μπουν και να βγουν από τη Γερμανία οι αθλητές μας, με τη γραφειοκρατία σε θολό πλάνο να χαρακτηρίζει τη FIA. Υπόθεση της κ. Μαρίας Μαργαρίτη αυτό το άχαρο κομμάτι, παιχνίδι για τη γραμματέα του Ράλλυ Ακρόπολις, σε εντεταλμένη υπηρεσία στην ΟΜΑΕ, όπου συνεργάζεται με τις τρεις εξαιρετικές κυρίες της υπηρεσίας.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Ο Αθανασούλας πάει Γερμανία με τα «παιδιά» για να τα στηρίξει ουσιαστικά. Λεπτομέρεια η οδήγηση του kart cross και η προσαρμογή στα Pirelli. Όπως αποδείχθηκε στο τεστ της Τρίτης, αρκούν δυο-τρεις γύροι για αυτό το τεχνικό, σημαντικό κομμάτι, που το κάνουν να φαίνεται εύκολο. Ο Λάμπρος, που εμπνέει όποιον συνεργαστεί μαζί του, έχει ήδη εισχωρήσει στο μυαλό τους, προσφέροντας εμπειρία και κουλτούρα μέσα από την κλάση του. Ξέρει γράμματα σε top επίπεδο, αντίστοιχο με αυτό που έχει αγωνιστεί, αξιοποιώντας το μυαλό του με το αφοπλιστικό του στυλ, που τον ξεχωρίζει.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Ο τρόπος για να αναβαθμιστεί ο Έλληνας αθλητής σε μια δύσκολη ιδιαίτερη διαδικασία, με αντιπάλους με περισσότερα, πολύ πιο ανταγωνιστικά χιλιόμετρα, από χώρες που βρίσκονται σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το motorsport. Πήγαν, όμως, είναι παρόντες, και δεν έχουμε αμφιβολία πως θα πολεμήσουν φορτώνοντας εμπειρίες, ενώ θα απαντήσουν με το χαμόγελο σε πιθανές ατυχίες, ακόμα και αδικίες.

Γεγονός πως το «by the book» της FIA δεν ταιριάζει στο ταλέντο που αυτοσχεδιάζει, και μέσα από αυτήν τη φιλοσοφία θα διακριθεί ο πλέον πειθαρχημένος! Μείνετε συντονισμένοι…

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Σε παράλληλη αεροπορική διαδρομή

Οι «Les Grecs» προηγήθηκαν κατά μία ήμερα και έφτασαν Μιλάνο, όπου παρέλαβαν τα «εργαλεία» τους. Σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αχιλλέα του ο κ. Αλέξανδρος Χριστοδούλου, οδηγός στο μπλε Hillman Imp, ενώ τα όργανα του master τα χειρίζεται ο Άρης Γεωργοσόπουλος. Το ξέρετε αυτό. Σας έχουμε ενημερώσει. Προέκυψε όμως έτσι ξαφνικά η συμμετοχή του Αχιλλέα Χριστοδούλου το ίδιο τριήμερο, σε διαφορετικές από τις συνηθισμένες του εξετάσεις, και αυτή η νοητή συνύπαρξη κάτω από διαφορετικές συνθήκες πρόκειται για ένα ιδιαίτερα τρυφερό γεγονός που επιβάλλει αναφορά.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Οι άνθρωποι είναι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός

Η μηχανή είναι το μέσο, και συναρπάζει τον ειδικό αναλυτή ότι δύο άνθρωποι που θα μπορούσαν να οδηγούν από «911» μέχρι Stratos σε top spec, επιλέγουν το Imp. Δεν είναι αθώο, και θα πληγώσει όσους τους υποτιμήσουν. Το Imp, που στα «κυβικά» του δε θα έχει δίπλα του το Fiat 128 με τα σήματά μας. Θα μείνει Μιλάνο το Fiat, με τον Γιώργο Αλεβιζόπουλο στην Αθήνα να αναρρώνει, ψύχραιμος και με το χαμόγελο που τον χαρακτηρίζει. Ωραίοι άνθρωποι, ήρεμη δύναμη, με αξίες «Les Grecs», και τους παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Για τους χαμογελαστούς του καναπέ, να πάνε, να δοκιμάσουν είτε με 39 είτε με 49 μ.ω.τ. στον πάγο, σε άγνωστο δρόμο, που εναλλάσσεται όπως κινείται το θυμωμένο φίδι που σέρνεται για να σε τρομάξει. «Πρέπει να το ζήσεις αυτό», σχολίαζε σεμνά ο σοφός Γιάννης Κατσαούνης. «Είναι αγώνας, Στράτη», το σχόλιο του Γιώργου Δελαπόρτα, του creator, που ξέρει να κερδίζει…

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Eίναι Σαφάρι…

η προσπάθεια της ομάδας Ρουστέμη ώστε να συμμετέχουν ο Παναγιώτης με τον Χρήστο Μπακλώρη στο πρωτάθλημα Junior WRC 3 της FIA. Έχουν μαζί τους τον «Ζορό», τον κολοσσό, τον Μάριο Ηλιόπουλο (ευεργέτης σε σχέση με το ΡΑ) με τη Seajets χρυσό χορηγό.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Πάνε Σουηδία για το Ράλλυ στο WRC, και είναι η ποιότητα-εμπειρία του Χρήστου που θα δέσει με τον ενθουσιασμό του Παναγιώτη. Γεγονός το ταλέντο του, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί σεμνά και ταπεινά ο θεσμός, το jWRC, ακριβώς όπως η πρώτη του ημέρα στο ΡΑ με ρυθμό για σεμινάριο πρωτάρη, ώστε να αποκτηθεί εμπειρία. Ό,τι θα εξαργυρωθεί στο Ράλλυ Ακρόπολις 2022 με τη συμμετοχή τους με Ford Fiesta Rally3.

Ταξιδεύουν οι ελληνικοί αγώνες

Έχουν δύσκολο δρόμο, που ξεπερνάει τις ιδιαιτερότητες στη Σουηδία, πεδίο όπου μπορεί να τους καθοδηγήσει o μόνος Έλληνας έμπειρος εκεί, Γιάννης Παπαδημητρίου, ώστε να καταφέρουν να ολοκληρώσουν, σφραγίζοντας εισιτήρια για τη συνέχεια.

Δύσκολο έργο, από τις περιπτώσεις που από αλλού περιμένεις και από αλλού προκύπτει στήριξη. Γεγονός πως κανείς δεν τους χρωστάει, ούτε έχει προκύψει σχετική υποτροφία, κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό. Καταδικασμένοι, λοιπόν, να χαμογελούν και να ολοκληρώνουν με το «ευχαριστώ» την επικοινωνία τους και προς τους αρνητές υποστήριξης, ανοίγοντας τις πόρτες με επιδόσεις στο διεθνές τους ταξίδι. Έχουν το ταλέντο, διαθέτουν το τσαγανό, είναι Ελληνάρες, ωραίοι, δικοί μας άνθρωποι. Καλό τους δρόμο._ Σ. Χ.

ΥΓ.: Για το πώς οι πόρτες μένουν ανοιχτές και στη συνέχεια σε ψάχνουν αντί να ζητάς, πληροφορίες: Παύλος και Λάμπρος Αθανασούλας. Ενταύθα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ