top icon
Επικαιρότητα

Το Audi A1 Concept στο Τόκιο

Όπως αποδεικνύεται τελικά, η Audi δεν άνοιξε όλα της τα χαρτιά στην πρόσφατη έκθεση της Φρανκφούρτης. Απεναντίας, κράτησε έναν άσσο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- για το Τόκιο. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει στις 24 Οκτωβρίου, στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, ένα πρωτότυπο του μελλοντικού της Α1.

Το εν λόγω μοντέλο θα βγει σε παραγωγή το 2009, με στόχο να χτυπήσει την upper class αγορά των supermini. Οι βλέψεις αυτές το τοποθετούν άμεσα απέναντι στο MINI, με τη διαφορά όμως ότι το Α1 δεν βασίζεται σε κάποιο ρετρό, αγαπημένο μοτίβο από το παρελθόν αλλά προάγει το μοντέρνο, επιθετικό χαρακτήρα των μεγαλύτερων μοντέλων της Audi.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το θέλουν να χρησιμοποιεί το πάτωμα του επόμενου VW Polo, που θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2008. Η γκάμα των μηχανικών συνόλων θα ξεκινά από τα 1,2 και θα καταλήγει στα 2,0 λίτρα, με ιπποδυνάμεις που θα κυμαίνονται μεταξύ 80 και 200 ίππων. Ειδικά για την κορυφαία έκδοση (με την ονομασία  S1;) πιθανολογείται ότι θα εφοδιάζεται προαιρετικά με κιβώτιο DSG, 7 σχέσεων.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ