top icon
WRC

Esapekka Lappi: Επιβεβαίωση συμμετοχής στο Ράλλυ Σουηδίας

Με δήλωση στα προσωπικά του social media, ο Esapekka Lappi πρακτικά επιβεβαίωσε πως θα λάβει μέρος στο Ράλλυ Σουηδίας με την Toyota.

Σε μια έμμεση επιβεβαίωση που δεν προκαλεί έκπληξη, προχώρησε πριν από λίγη ώρα ο Esapekka Lappi.

Με δήλωση στα προσωπικά του social media φορώντας για πρώτη φορά, τη νέα του φόρμα, ο 30χρονος Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing ανέφερε πως δε θα είναι παρών στην εκδήλωση λανσαρίσματος της νέας σεζόν για το WRC , που θα γίνει στην Αυστρία το Σάββατο 15 Ιανουαρίου.

Ταυτόχρονα, έδωσε ραντεβού με τους φίλους του σπορ για το Ράλλυ Σουηδίας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη συμμετοχή του στον δεύτερο γύρο της χρονιάς, που προγραμματίζεται για τις 25-27 Φεβρουαρίου.

Η δήλωση του Esapekka Lappi

Όπως είναι γνωστό, ο προγραμματισμός της Toyota Gazoo Racing για το 2022 αναφέρει πως ο Esapekka Lappi θα εναλλάσσεται στα πηδάλια του τρίτου υβριδικού GR Yaris Rally1, με τον Sebastien Ogier ο οποίος δε θα ακολουθήσει πλήρες πρόγραμμα.

Αν και ο ακριβής αριθμός των αγώνων που θα συμμετάσχει κάθε οδηγός δεν έχει οριστικοποιηθεί, ο επικεφαλής της ομάδας Jari-Matti Latvala αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που μας παραχώρησε, πως ο Lappi θα αγωνιστεί σε περισσότερους αγώνες από τον Ogier φέτος.

Οι Sebastien Ogier και Benjamin Veillas ετοιμάζονται για τη συμμετοχή στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, όμως προς το παρόν δεν υπάρχει περαιτέρω ενημέρωση για το πρόγραμμα του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Lappi-Ferm (Finland 2017)

Από την άλλη, οι Esapekka Lappi και Janne Ferm, που επέστρεψαν στην Toyota μετά από την πρώτη τους θητεία (2017-2018), θεωρείται λογικό να αγωνιστούν στο χιονισμένο Ράλλυ Σουηδίας, αφού είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τις συγκεκριμένες συνθήκες.

“Θέλω να σας ενημερώσω πως εγώ και ο Janne δε θα είμαστε εκεί αυτό το Σάββατο, στο λανσάρισμα της σεζόν για το WRC”, δήλωσε μέσω video στα προσωπικά του social media ο Esapekka Lappi.

“Ελπίζω πως όλοι θα απολαύσουν την εκδήλωση. Είναι μια συναρπαστική στιγμή για το σπορ μας. Θέλω να ευχηθώ καλή τύχη στους teammates μου στην Toyota Gazoo Racing για το Ράλλυ Μόντε Κάρλο.

“Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους σύντομα, καθώς προετοιμαζόμαστε για το Ράλλυ Σουηδίας. Θα σας δούμε εκεί”.


Οι Lappi-Ferm αποτελούν αχώριστο δίδυμο, αφού συμμετέχουν ως πλήρωμα σε ράλλυ από το 2009.

Προφανώς, έχουν αγωνιστεί μαζί και στους 65 κοινούς αγώνες στο WRC, όπου έχουν κατακτήσει μία νίκη (Φινλανδία 2017 με Toyota Yaris WRC), έχουν ανέβει 7 φορές στο βάθρο και έχουν σημειώσει 43 ταχύτερους χρόνους σε ειδικές διαδρομές.

Έχοντας αναδειχθεί Πρωταθλητές Φινλανδίας το 2012, Ευρώπης το 2014 και WRC 2 το 2016, οι Lappi-Ferm υπήρξαν εργοστασιακό πλήρωμα των Skoda (2012-2016), Toyota (2017-2018), Citroen (2019) και M-Sport Ford (2020), πριν από την επιστροφή στην Toyota ενόψει 2022.

Photos: Toyota Gazoo Racing

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ